vrijdag 13 oktober 2017

Wapening betonvloer

Bestel eenvoudig en snel online op maat. Bekijk nu onze webshop voor de mogelijkheden! Kijk snel verder voor meer informatie! Door gebruik van wapening is scheurvorming (haarscheurtjes) in betonvloeren beheersbaar, maar helaas niet te voorkomen.


De wapening gaat zijn functie pas waarmaken als het beton gescheurd is.

Scheurvorming ontstaat zowel in pas gestort beton door plastische- en autogene krimp, als in verhard beton door uitdrogingskrimp. De kracht van een woonbeton vloer komt mede door het plaatsen van wapening in de betonvloer. Het plaatsen van wapening in de betonvloer zorgt voor één van de grote voordelen bij een betonvloer. Door de wapening blijft het beton namelijk compact en dit vermindert de kans op scheurvorming. Het storten van een betonvloer bij bouw of verbouw van een woning of een garage is een van onze vakgebieden.


Wij leveren en storten het beton, inclusief wapening , tegen een scherp tarief. Ik wil een betonnenconstructievloer op zand gaan maken. Het zandbed is zo goed als klaar, daarna 10cm EPS, gebroken stoeptegels, wapening en 10cm beton.

Wat voor wapening je toepast, hangt af van het soort vloer. Mocht het om een dunne ‘lichtgewicht’ betonvloer gaan, dan zijn zwaluwstaartplaten ideaal. Let goed op de gebruiksaanwijzing van deze platen want de bevestiging op de ondergrond hangt af van het type vloer dat je wil leggen.


Wapeningsnetten voor betonvloeren en wanden, welke voldoen aan de Eurocode norm en Arbo regels. Reken het aantal benodigde matten uit via de wapeningsnetten-calculator. Supportliggers vanaf 50mm tot en met 250mm per 10mm oplopend voor de juiste afstand tussen de onder- en bovenwapening van de betonvloer. Betonvloeren De Ronde kan u wapening leveren en aanbrengen voor uw betonvloer en funderingen. Dit kan in verschillende maten worden worden geleverd.


Voor een schuur of een garage vormt een gestorte betonvloer een voldoende stabiele basis als ondergrond. In dit stappenplan zie je hoe je een gewapende betonvloer stort. Hoe reken je een betonvloer uit? Indien een betonvloer met vrije overspanning wordt toegepast dan dient het voldoende wapening te hebben.


Ook vrij licht belaste vloeren dienen een minimaal formaat of dikte te hebben, waarnaast het ook moet worden afgewapend. Een betonvloer als naadloze en strakke vloerbekleding. Geen wonder dat zowel vloerverwarming als betonvloeren steeds populairder worden.


Maar kunnen ze ook samen gebruikt worden?

Het antwoord is een duidelijke ‘ja’, mits je rekening houdt met enkele aandachtspunten… Waarmee rekening houden? Omdat Augustinus alles rondom betonproducten levert, zijn wij in staat om complete pakketten te leveren. Zo kunnen wij op verzoek een maatwerkpakket leveren bestaande uit prefabwapening, handelsstandaarden, losse wapening , dekkingsmaterialen en aanverwante producten.


Precies op het moment dat u dit nodig heeft. Hoeveel wapening (wapeningspercentage) mag er in beton? Beton is een handig materiaal, waarmee hoge sterktes kunnen worden behaald. Dit geldt echter als het beton onder druk staat. Trek daarentegen wordt zeer slecht opgenomen en dus dient dat middels wapening te worden opgenomen.


De dikte van een betonvloer in een woning is afhankelijk of het een dragende constructieve betonvloer betreft. Hybride wapening is een combinatie van traditionele wapening (zie onder 1.) en wapening met staalvezels (zie bij vezelbeton). Voordeel van hybride wapening is dat omvangrijke betonvloeren met netten kunnen worden uitgevoerd die gemakkelijker met de hand zijn te plaatsen, terwijl het vlechtwerk eenvoudiger kan zijn. Primair doel van de betondekking is vooral het staal van de wapening te vrijwaren van chloriden (en vocht en zuurstof) omdat anders het staal gaat roesten.


Deze corrosie laat het staal zwellen waardoor het beton wordt weggedrukt, er scheuren ontstaan en uiteindelijk het beton zijn functie verliest (opvangen van vooral trekkrachten in het beton). Na verloop van een aantal maanden wil ik ook graag eens mijn verhaal doen over onze gepolierde betonvloer. Om mensen een realistisch beeld te geven, zodat je een juiste keuze kan maken, om raad te krijgen,.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.