dinsdag 10 oktober 2017

Aucuba snoeien

Aucuba japonica ( broodboom) snoeien. Verwijder ook de groene bladeren die groeien aan de bonte soorten. In de schaduw wordt het blad mooier en ontstaan meer bessen. De aucuba schijnt zeer goed de pollutie te verdragen (luchtvervuiling). In stadstuinen worden deze dan ook vaak aangeplant.


De snoei kan steeds toegepast worden.

De heester hoeft niet gesnoeid te worden, maar dit is wel goed mogelijk. Zeker als u hem als haag heeft aangeplant is snoeien wel handig om te doen. Verder kunnen in het voorjaar eventuele dode takken verwijderd worden. De vele bessen verschijnen vanaf augustus aan de struik.


Blad is glanzend groen met veel gele plekken. Deze langzaam groeiende heester is mooi vanwege zijn langdurig aanwezige, prachtig rode bessen en het glanzende donkergroene blad. De Nederlandse benaming van deze heester is Broodboom. Ook bij soorten die geen bessen produceren kan je best wachten tot na de strengste voorjaarsvorst.


Oudere planten kunnen onderaan kaal worden.

Kleinfruit snoeien is nodig om het daarop volgend jaar een goede oogst te kunnen krijgen. De bladeren zijn glanzend groen. De vele rode bessen verschijnen vanaf augustus aan de struik.


Rozannie staat graag op een lichtbeschaduwde en lichtzure standplaats. Behoeft geen snoei en kan zowel in de zon als in de schaduw staan. Het is een langzame groeier.


Ik snoei bij tijd en wijle, maar ik heb het idee dat dit stimulerend werkt, waardoor de struiken nog groter worden. Ik heb gelezen dat het tijdstip van snoeien invloed kan hebben op de hergroei. Hierover kan ik echter geen eensluidende info vinden. Met een grote gele vlek in het midden van het blad en kleinere langs de randen.


Met opvallend groter blad dan de andere variƫteiten. Het blad heeft veel gele vlekken en is sterk getand. Men moet een mannelijke en vrouwelijke plant staan hebben om rode bessen te krijgen.


Enkele besjes die accidenteel ingenomen worden, vormen weinig risico. De broodboom is weinig giftig. De grote glanzende, leerachtige en gaafrandige bladeren zijn groen gekleurd en geel gevlekt. Een broodboom stelt het prima zonder mest, en met weinig verzorging.


Je kan hem makkelijk in vorm snoeien.

Drastische snoei vormt geen enkel probleem, al kunnen bloemen en bessen dan wel even uitblijven. Is gevoelig voor zout aan de voeten maar weerstaat wel de zeewind. Het bont gespikkelde blad fleurt schaduwrijke hoekjes in de tuin mooi op.


De plant wil eigenlijk op elke grond wel goed groeien. Enkel bij gebruik als haagplant snoeien in juni. Indien nodig kan hij ook drastisch teruggesnoeid worden. Cultivars 'Crotonifolia': matig hoge heester (-5m) opvallend geelgespikkelde bladeren.


Mannelijke vorm zonder bessen. Dit snoeien kun je het hele jaar doen. Snoeien Heeft weinig snoei nodig. Alleen voor jouw eigen tuinplanten ontvang je een persoonlijk snoei - en onderhoudsadvies. Je krijgt vanzelf een e-mail wanneer jouw tuinplanten onderhoud nodig hebben.


In elke e-mail die je ontvangt, geven we aan welk type onderhoud jouw planten nodig hebben ( snoeibeurt, bemesting, extra water of winterbescherming).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.