dinsdag 24 oktober 2017

Schaduwplanten tuin

Soorten klimplanten online! Klimplanten al vanaf € 49. Van tuinhout tot sierbestrating! Veel mensen denken dat planten niet groeien in de schaduw.


Gelukkig zijn er genoeg voorbeelden van mooie schaduwtuinen om het tegendeel te bewijzen.

Met deze schaduwplanten laat jij je schaduwborder schitteren! Ontdek vaste schaduwplanten die graag buiten in de schaduw staan. Schaduwtuin of schaduw in de tuin ? Wat is eigenlijk het verschil?


Heb je een schaduwtuin of schaduw in de tuin ? In een echte schaduwtuin schijnt de zon maximaal twee uur per dag. Vaak gaat het hier niet om diepe schaduw, maar om schaduw door omringende bebouwing of hoge beplanting. Met planten maak je je tuin niet alleen mooi groen, maar ook regenbestendig.

In een versteende tuin zorgt een hoosbui vaak voor wateroverlast. Een groene tuin weet er wel raad mee: tussen de planten kan het regenwater zonder problemen de grond inzakken. Echter zijn er ook tuinen met enkele donkere hoeken, waarbij het iets lastiger wordt om deze plekken te beplanten. Wij zetten de verschillende opties op een rijtje.


Je kunt kiezen uit soorten met een fraai gevormd of groot blad of uit bloeiende planten of een combinatie ervan. Groenblijvende vaste schaduwplanten in de winter. Vind je het fijn wanneer je ook tijdens de kale wintermaanden kleur in je tuin behoudt? Kies dan voor groenblijvende vaste schaduwplanten.


Voor wie een oosterse sfeer wil creëren, kan gaan voor bamboe. Een bloeiend terras in de schaduw is zeker mogelijk, maar je moet wel opletten welke planten je neerzet. De meeste planten staan liever in de zon en zullen in de schaduw niet goed groeien. Toch zijn er genoeg schaduwplanten om ook je schaduwterras mooi mee in te richten.


Wil je graag op een schaduwrijke plek een border maken? Wij geven tips voor de juiste schaduwplanten en leggen uit hoe je dit het beste aan kunt pakken. Omdat er weinig planten zijn die echt diepe schaduw verdragen, is het goed diepe schaduw wat te verminderen, bv.


Bekijk het bord Vaste schaduwplanten van paullangedijk op Pinterest.

De top van schaduwplanten overzichtelijk afgebeeld van links naar rechts. Voor wie het mooi vindt zijn of haar tuin met siergras te vullen is de carex morrowii, ook wel zegge genoem een geschikte schaduwplant. Met een schaduwrijke tuin zou je haast voor tegels kiezen. Met schaduwplanten creëer je een tuin die leeft en regenbestendig is. Maar dat is nergens voor nodig.


Schijnt er maximaal twee uur zon per dag in je tuin ? Dan heb je een schaduwtuin. Rond de vier uur per dag zon noemen we halfschaduw. Snel en eenvoudig uw schaduwplanten online kopen bij Tuinplant. Koop nu in één keer schaduwplanten via ons schaduw borderpakket.


Of kies zelf uit meer dan 2soorten groenblijvende schaduwplanten. Combineer eens met een sierheester, zoals de laurierhaag of rhododendron. Vraag ons gerust om advies.


Een schaduwrijke tuin hoeft niet eentonig en kleurloos te zijn, zoals vaak wordt gedacht. Integendeel, in de koele schaduw kunnen juist de mooiste planten groeien. Vooral in het voorjaar zijn er zelfs volop bloemen te verwachten.


Er is sprake van een schaduwtuin als er maximaal twee uur zon per dag schijnt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.