maandag 26 augustus 2019

De makkelijke moestuin

Specialistisch advies nodig? Duurzame tuinproducten, zoals moestuinbakken, tuingereedschap, kweekspullen enz. Wil je op kleine ruimte mega-veel verbouwen dan heb je de beste aardemix nodig. Hoge groentes bind je eraan vast en stokbonen en peultjes klimmen er zelf aan omhoog.


Ook tomaten en klimmende courgettes nemen aan het klimrek veel minder ruimte in dan normaal. Want als je je planten geeft wat ze nodig hebben is het super simpel.

Allemaal lekker, makkelijk en 1 afgestemd op de MM-app. Nu extra voordelig: korting op alle zaden. Misschien verkopen we zaadjes die niet in het boek staan - en andersom - en ontdekken we dat je sommige dingen dingen nóg iets makkelijker kan doen.


Makkelijke Moestuin , Den Andel, Groningen, Netherlands. Maar de basis van de MM blijft altijd hetzelfde. Daar staat een link bij naar de beschrijving. Door de speciale samenstelling hoeven de planten geen grote wortelkluiten aan te maken: ze kunnen overal makkelijk bij.


Zaaien in de moestuin is makkelijker dan je denkt. Bijna iedereen kan moestuinieren via de methode van de gemakkelijke moestuin.

Deze praktische manier van moestuinieren is op veel plaatsen mogelijk: een balkon, een dak, of alleen maar stoeptegels, overal kan een bak staan met een makkelijke moestuin. De ideale plek voor een moestuin is er één die veel zon krijgt. Toch is het ook belangrijk dat een deel in de schaduw ligt (of je de potjes in de schaduw kan zetten) voor kruiden en groenten die wat minder van de zon houden.


Wanneer je geen groene vingers hebt, leer dan de basis van het kweken met gemakkelijke. Ook over de grond is nog wat bijzonders te melden. Dit mengsel zorgt voor een optimale voedingsbodem voor je planten. Daarom heb ik dit boek geschreven.


De redactie van Moestuinboeken. Onderaan deze pagina een selectie van het beste boek van elke categorie. De titels zijn voorzien van een korte recensie, klik verder voor meer informatie op de link, of gebruik het menu voor de andere categorieën.


Groentes verbouwen is niet alleen makkelijk, het is ook hartstikke leuk. Maak een account aan of. Jelle kijkt ook graag over de groentegrenzen heen en experimenteert graag met minder voor de hand liggende gewassen zoals quinoa en palmkool. De grond van een moestuin voorbereiden.


Bereid de gron het zaaibe goed voor. De zaadjes zouden dan niet goed kiemen. Hark de bovenlaag goed los en egaliseer de grond. Hoe dieper je zaait, hoe groter de kans op rotten.

Bovendien hebben moestuinzaadjes weinig diepte nodig. Maar dat was veel werk en eigenlijk was dat ook maar schijn, want buiten staan toch ook links en rechts vruchtgewassen in de moestuin. En spade diep de grond uit de kas is zeker niet voldoende om ziekten of schimmels die in de grond zitten te verwijderen, want die zitten vaak dieper dan spade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.