woensdag 21 augustus 2019

Waterpasserende bestrating

Langs de Drainflow steen passeert meer water dan bij het normale keiformaat. Uitstekend alternatief voor kostbare infiltratiesystemen. Ideeën voor een toekomstig project? Maak uw eigen moodbord uit cases! Dé grote steen voor mooie ambities.


Koop nú Bestrating in onze Webshop of de Bouwmarkt! Dé decoratieve bouwmarkt voor de moderne doe-het-zelver. De beste prijzen bestrating. Waterpasserende bestrating.


Het thema water is op dit moment erg actueel. Hemelwater dat op verhardingen valt wordt traditioneel in kolken verzameld en afgevoerd met behulp van riolering. De regenbuien worden echter steeds intensiever, waardoor de kans op wateroverlast toeneemt. Ons rioleringsstelsel is hier niet op berekend. Door gebrek aan ruimte in de ondergrond van de Vogelbuurt hebben we met Vandersanden gezocht naar een oplossing middels waterpasserende bestrating.


Dit bleek zowel technisch als economisch een schot in de roos. We kunnen zo vasthouden aan ons principe om in Apeldoorn een hoogwaardig straatbeeld met gebakken bestrating te creëren. MBI, specialist in betonnen bestrating , heeft een nieuwe lijn waterpasserende bestrating in het assortiment opgenomen: HerbaLinea. MBI introduceert een nieuwe lijn waterpasserende bestrating. MBI neemt een nieuwe lijn waterpasserende bestrating in productie: HerbaLinea.


Deze bestratingsoplossing komt in twee varianten en valt onder ‘New City Design’. Een nieuw concept voor het inrichten van stedelijke gebieden, waarbij functionaliteit en esthetiek samenkomen. De werking van waterpasserende bestrating. Het hemelwater wordt als eerst opgeslagen in poreuze ruimten van de bestrating of verharding, waarna het langzaam weg kan lopen in de onderlaag en naar de ondergrond. Hierdoor blijft op het oppervlak geen plassen staan of spoelt het niet over het oppervlak weg.


Gelukkig komen er steeds meer oplossingen. Ga maar na: er is nog al wat straatwerk! En op rijbanen juichen wij waterdoorlatende klinkers dan ook toe.


Toch is het slim verder te kijken, want je kunt naast de waterafvoer meer oplossen als je slim met je ruimtes om gaat. Vind alle informatie over waterpasserende bestrating in de productselector. Grasbetontegels Grasbetontegels ingevoegd met split bieden een perfecte oplossing tegen wateroverlast. Lees hier meer over waterpasserende bestrating en download de productbladen. Neem voor meer informatie contact op met een van onze dealers.


Klinkers met open voegen hebben noppen aan de zijkant zodat de klinkers altijd op afstand blijven en een open voeg houden. Afkoppelen regenwater met waterdoorlatende bestrating. Door klimaatverandering, bodemdaling en verdergaande verstedelijking neemt de kans op wateroverlast door hevige regenbuien toe. Struyk Verwo Infra biedt naast waterdoorlatende bestrating diverse innovatieve producten voor het bovengronds afkoppelen van regenwater en klimaatadaptatie.


Je bent daarom op zoek naar oplossingen rondom je woning om wateroverlast tegen te gaan. Direct water infiltreren in de bodem. Er is uitgebreid stilgestaan bij de aanleg én het het beheer en onderhoud van waterpasserende bestrating , waarbij een onlangs uitgevoerd afstuuronderzoek veel duidelijkheid gaf. Om antwoord te kunnen geven op de onderzoeksvraag, zijn praktijk- en laboratoriumtesten met verschillende waterpasserende en waterdoorlatende verhardingen.


Deze vijfhoekige ( waterpasserende ) parksteen (en het kleinere parksteentje) is een veelzijdige flagstone die zijn eigen plaats heeft ingenomen naast regulier vierkant en rechthoekig straatwerk. Ontwikkeld voor toepassing op waterbergende funderingen, maar ook toegepast op klassieke wegfunderingen. Voor ontwerpers biedt de vorm nieuwe mogelijkheden.


Parkeerplaatsen, groen, andere bestrating met tegelijkertijd klimaatbestendige maatregelen geven de wijk een ander uiterlijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.