woensdag 21 augustus 2019

Eetbare lavendel

Eetbare lavendel

Zuivere en Gezonde Natuurproducten bestellen! Design Ultrasoon Aromaverstuivers, Aromatherapie, Aromadiffusers. Lavendel kennen we allemaal vanwege zijn heerlijke geur. Dit is de reden dat lavendel vaak wordt toegevoegd aan douche-, en badproducten, maar je kan lavendel ook eten.


Eetbare lavendel

Frankrijk is het land van de lavendel en in Frankrijk heb je vele lavendelvelden en wordt lavendel geregeld in maaltijden verwerkt. Laat je verrassen door het heerlijke aroma van lavendel. Lees hoe gemakkelijk je deze eetbare bloemen aan gerechten kunt toevoegen.


Het is een lieflijke compacte lage zaailing met lange losse aren aan lange stelen. Zet een zeef(je) op de diepvriesdoos en giet de afgekoelde lavendel -siroop er door (gooi de bloemen weg). Meng de bessenjenever en het citroensap door de lavendel -siroop.


Sluit de diepvriesdoos en zet hem in de vriezer. Er moet nu gewacht worden tot de sorbet half bevroren is, hoe lang dat duurt is afhankelijk van de gebruikte diepvriezer. Naast een mooie kleurnuance geeft het ook een aromatische zachtheid aan gerechten. Verder geeft lavendel het rustgevende karakter aan verschillende kruidenthees. Lavandula x multifida, eenjarige lavendel.


Doe eens eetlepel volledig gedroogde lavendelbloempjes (van welke soort dan ook, alle lavendelsoorten zijn eetbaar, uiteraard wel allemaal weer net iets anders van smaak) in een pond kristalsuiker en laat dit minimaal een week of staan voor gebruik, tot de smaken goed zijn ingetrokken. Hoe deze paarse eetbare bloemen gebruiken? Voorgerecht : strooi op je Provençaalse salade, groene salade, salade Niçoise of verwerk het in sauzen.


Deze eetbare lavendel heeft een sterk herkenbaar aroma en is lichtzoet van smaak. En dan echt die bij de thee kopen, want ze hebben ook niet- eetbare lavendel liggen die je alleen voor de geur kunt gebruiken. Een complete lijst (plus de smaak van de bloem en recepttips) vind je hier. Wij verpakken de eetbare bloemen in een hersluitbare plastic schaal.


Doordat de bloemen de ruimte hebben in deze schaal zijn ze langer houdbaar (mits gekoeld bewaard). De schaal is transparant, de vrolijke en kleurrijke bloemen zijn goed zichtbaar. Ook is deze schaal makkelijk stapelbaar, zonder dat de bloemetjes beschadigen. De planten die je bij kwekerij Bastin kunt kopen of online bestellen. Voorraad is actueel en wordt dagelijks bijgehouden.


Eetbare lavendel

Goedkoopste landelijke bezorging. Bekijk snel direct hier ons aanbod. Koekjes met eetbare lavendel. Heel simpele koekjes die door de toevoeging van de eetbare lavendel net even wat specialer en subtieler van smaak worden. Ik heb de eetbare lavendel van Provence d`Antan gebruikt.


Hier heb ik ook het zeezout van. Haal een stukje Provence in je keuken met de eetbare lavendel bloem. De friszachte geur van lavendel bloem is verfrissend en de aromatische smaak van de bloem zorgt voor een bijzondere toevoeging aan een gerecht. De blaadjes van kruiden hebben een heerlijke smaak, maar heb je die verrukkelijke eetbare bloemen al eens geproefd? Het zijn leuke, aangename traktaties!


Kneed alles goed door elkaar zodat het deeg een mooie droge massa wordt. Maak daar ronde balletjes van ter grote van een stuiterballetje en druk deze plat op de bakplaat met steeds voldoende ruimte tussen de koekjes. Strooi ter versiering nog wat losse eetbare lavendel over de koekjes.


De eetbare bloemen zijn de finishing touch van uw gerecht. Eetbare bloemen Je zou het misschien niet denken, maar er zijn best veel bloemen die eetbaar zijn. De ene soort smaakt wat lekkerder dan andere, maar smaak blijft persoonlijk.


Ga zelf eens op avontuur uit en ontdek de smaak en toepassing van eetbare bloemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.