vrijdag 23 augustus 2019

Wanneer bollen planten

Online, open-access, multidisciplinary journal from Nature Research. Including plant biotechnology, breeding, cell biology, development, genetics and more! Kwaliteit Bollen , Ruime Keuze. Bestel eenvoudig en snel op beslist.


Planten zie onze aanbiedingen!

Bloembollen planten doe je ongeveer vanaf half september tot half december. Alleen tijdens de vorstperiode en bij een te natte grond mag je de bloembollen niet in de grond zetten, ze zullen dan namelijk gelijk bevriezen of verrotten. Eenjarige bloembollen hebben al hun voeding opgeslagen in de bol , er zijn dus geen strenge eisen aan.


In dit schema kun je precies zien wanneer je welke bollen kunt planten en wanneer ze vervolgens zullen gaan bloeien. Het is verstandig om verschillende soorten te planten , zodat je constant van bloeiende bollen in je tuin kunt genieten. Je kunt op één plek bollen met verschillende bloeitijden planten , zodat het er nooit kaal is.


Maak het gat dicht met de uitgegraven aarde en druk het wat aan. Wat is de beste plantafstand en plantdiepte om bloembollen te planten ?

Er is een ezelsbruggetje om te onthouden hoe diep en hoe ver uit elkaar je bloembollen plant. Gladiolen bollen prefereren vruchtbare, goed gedraineerde grond. Ze houden er niet van om te moeten concurreren met wortels van bomen en struiken. Een beetje mest zal helpen de groei stimuleren, met name wanneer de bodem arm is. Bollen worden geplant in de bollenplanttijd.


Wanneer bloembollen planten ? In de regel geldt dat hoe eerder ze geplant worden, hoe beter de bol aan zal slaan! Sommige soorten kunnen ook nog in het voorjaar geplant worden. Je kunt de plekken met verwelkte bloembollen sneller uit het gras halen dan overal ééntje.


Zes weken nadat de bloemen zijn uitgebloeid kun je beginnen met de bollen uit de grond te halen, of het gras weer maaien zodat ze volgend jaar weer bloeien. Dit kunt u doen door de bollen uit de losse hand rond te strooien om ze vervolgens daar te planten waar ze zijn neergekomen. Dit kan in het voorjaar een heel mooi en speels effect geven. Tulpenbollen planten in pot.


Ruime collectie stalen en zilveren sieraden voor het hele gezin. Zo is het belangrijk de bol zo te plaatsen dat het puntje omhoog wijst en het gedeelte met de wortels naar beneden. Vanuit het puntje zal in het voorjaar namelijk de bloem groeien.


Voor iedere bloembol geldt weer een andere diepte.

Dat geldt dus niet voor alle bloembollen. De bollen van allium (sierui) kun je het beste in november planten. Allium planten in november. In november is de grond goed genoeg afgekoeld om sierui af te remmen en te planten. Als de grond warmer is, lopen de bollen.


En wat meer is, de meeste soorten blinken uit in zelfredzaamheid. Eenmaal geplant, heb je er nog nauwelijks omkijken naar. Maar bloembollen planten , wanneer doe je dat? Deze kalender vertelt je precies wanneer je welke bollen moet planten en welke klusjes je eventueel moet uitvoeren om de bloembollen in topconditie te houden. De dikke wortels lijken op bollen , maar officieel zijn het knollen.


Ik heb deze week Irissen die een tijdje geleden uit de grond zijn gehaald gekuist, nu heb ik hopen kleinere bollen liggen. Aanplanten kan je tegenwoordig voor veel planten , bomen, struiken namelijk het gehele jaar door. Als een plant in een pot gekweekt is, kan deze namelijk ieder moment van het jaar de grond in, behalve als het vriest natuurlijk. Deze gekweekte vormen hebben een compacte kluit gevormd.


Dahlia planten in pot kan al vroeger in het seizoen als u deze vorstvrij wegzet. U kunt voorgetrokken Dahlia in de grond planten of deze stap overslaan en direct in de volle grond poten. Hoe en wanneer u dahlia plant leest u hier.


Lees er alles over op de site van Groei!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.