dinsdag 25 februari 2020

Ziekten en plagen planten

Online, open-access, multidisciplinary journal from Nature Research. Including plant biotechnology, breeding, cell biology, development, genetics and more! Hét online tuincentrum met meer dan 10. Ruime keuze planten op beslist. Vergelijk hier aanbiedingen.


In het overzicht wordt steeds per plant de belangrijkste ziekte, schimmel en plaaginsect genoemd.

Planten zie onze aanbiedingen! Onder Foto’s vind je pagina’s met foto’s van alle op de site aanwezige insecten en dieren. In een zure omgeving bloeit de hortensia blauw, in een basische omgeving roze. Hortensia’s bloeien paars als de grond pH-neutraal is.


Alles over ziektes , plagen , onkruid en ongedierte zoals slakken. Wij helpen je jouw tuin en geliefde planten te beschermen! Om jou een zo optimaal mogelijke leeservaring te bieden gebruiken wij cookies. Zie voor meer informatie ons cookiebeleid.


En plantenziekten zijn natuurlijk helemaal niet welkom.

Lees daarom meer over bestrijden van ziekten en plagen , zoals meeldauw of slakken bestrijden. En als je twijfelt over mogelijke ziekten waar een plant last van heeft, lees dan meer bij virussen en schimmels zodat je zeker weet dat je een plant goed behandelt. We hebben hierboven de ziekten en plagen omschreven, die bij hortensia’s kunnen voorkomen.


Over het algemeen zult u er bij deze plant weinig last van hebben. Maar een aantasting is vanzelfsprekend nooit uit te sluiten. Daarom zal aandacht en controle van de plant u helpen de bloemenpracht in de tuin optimaal te doen zijn.


Voor een mooie, bloeiende tuin moet je niet alleen je planten , hagen, bomen of gazon goed onderhouden, hij moet ook vrij blijven van ziekten en plagen. Ontdek hier hoe je witziekte, bladluizen, buxusmot en buxusschimmel en de andere veel voorkomende plantenziekten en plagen voorkomt en bestrijdt. Navigatie In het linkermenu kun je een eerste keuze maken.


Gezonde kamerplanten hebben niet snel last van plagen. Je voorkomt luizen, spint en andere plaaginsecten door planten de juiste plek te geven en ze goed te verzorgen. Warme, droge radiatorlucht, tocht en felle zon maken planten vatbaar voor ziekten. Geef ze niet te veel water, zodat de potgrond tussentijds kan opdrogen. Bestel eenvoudig en snel op beslist.


De NVWA inspecteert planten bij binnenkomst in Nederland. Zoek naar ziekten en plagen per plantsoort in de PCS databank. Bij vondsten van schadelijke organismen monitoren we en regisseren we de bestrijding.


De meeste ziekten en plagen in de moestuin zijn prima te bestrijden. Ze hoeven je oogst dan ook absoluut niet in gevaar te brengen.

Om je te helpen bij het herkennen van de ziekten en plagen in de moestuin bespreken we achtereenvolgens veelvoorkomende ziekten en alledaagse plagen. Hou er rekening mee dat het buiten warm genoeg is (afhankelijk van de plant ) en dat de plant niet direct in het volle zonlicht staat. Deze behandeling werkt ook erg goed tegen spint. Behandel de kamerplant chemisch, hierbij is herhaling essentieel. Lees aandachtig de gebruiksaanwijzing.


Na een succesvolle behandeling de plant schoonspuiten met. Er zijn handperen, sappig en zoet, en stoofperen, hard en droog. Stoofperen moeten eerst gekookt (gestoofd) worden om eetbaar te zijn. Peren houden van een voedzame, licht vochtige grond. Op zandgronden heeft de perenboom in de zomer al snel extra water nodig.


Perenbomen moeten ook niet te nat staan. Plagen en ziekten komen vaak voor bij planten. Gelukkig bestaan er veel bestrijdingsmiddelen om plantenziekten te voorkomen of genezen. Je kan kiezen voor een biologische bestrijding van ziekten of chemische bestrijding. Ons onderzoek aan ziekten en plagen draagt bij aan oplossingen bij het duurzaam beheersen van ziekten en plagen.


Wij werken hiervoor intensief samen met bedrijfsleven en andere belanghebbenden. Zo vormen we een brug tussen fundamenteel en praktijkgericht onderzoek. De ziekten die door nematoden (aaltjes of rondwormen) worden veroorzaakt lijken soms op virusziekten. Veel aaltjes leven in de grond en tasten de wortels aan, maar er zijn ook stengelaaltjes en bladaaltjes.


Omdat aaltjes zich moeilijk verplaatsen, treden die ziekten vaak plaatselijk op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.