donderdag 6 februari 2020

Magnolia vermeerderen

Onbezorgd genieten met TUI in Montenegro! TUI gasten in deze accommodatie. Stekken en zaaien zijn heel eenvoudig zelf te doen. Neem hiervoor in de nazomer nieuwe, nog buigzame takken van ongeveer tot centimeter lang.


Verwijder alle bladeren, behalve de bovenste.

Magnolia ’s zijn heel gemakkelijk te stekken. Ik vind het heel leuk om mijn eigen planten te kweken maar een magnolia kan je beter redelijk groot kopen, wil je daar een beetje plezier van hebben want ze groeien dan nog zo verschikkelijk traag. Wij hebben ook een pracht van een magnolia in onze tuin staan. Mijn man heeft hem van kleins af aan vertroeteld en verzorgt.


Om de stam(men) van de boom heb ik een tafel van schaaldelen (ruw grillig hout met de bast er nog aan) gemaakt die de vorm van de boom volgt. De bladverliezende soorten bloeien eerst, waarna het blad gevormd wordt. De scheut wordt vastgelegd met een steen of een pin.


Eventueel kan de onderkant van de scheuten verwond worden.

Mijn magnolia heeft met de storm en hagelbuien veel schade opgelopen. Hij bloeit niet, dus geen bloemen maar bruine bladeren. De bloem is roze en vrij breed komvormig. Deze soort komt uit Japan. In de regel wordt de boom tot ongeveer m hoog.


De plant groeit van oorsprong in het zuidoosten van de Verenigde Staten waar de boom in de bossen wel meer dan meter hoog kan worden: er is een exemplaar bekend van 3meter. Alleen takken die in ongewenste richting groeien zou je eventueel af kunnen zagen. In dit artikel uit de serie tuinplanten alles over de Tulpenboom, een van de mooist bloeiende bomen voor ons klimaat. Hoe verzorg je de Tulpenboom, waar kun je ze het beste planten, wat is de bloeitij hoe moet je ze snoeien en hoe kun je Liriodendron tulipifera vermeerderen. Hoi allemaalMij lijkt het een goed idee als er ook een speciale categorie komt voor het vermeerderen van planten.


Want met vragen over vermeerderen is het toch veel makkelijker als het in een categorie valt en niet in meerdere categorie voor mensen die willen vermeerderen zoals ik. Je kunt de magnolia vermeerderen door wat buigzame takken af te leggen. Het zal lang duren voordat je een struik hebt, maar het is natuurlijk wel leuk om te proberen.


Het vermeerderen van planten middels wortelstekken is een methode die veel wordt gebruikt voor vaste tuinplanten. Ik heb een magnolia in de tuin staan. Kan ik deze boom zodanig terug snoeien dat het weer een struik van ong.

De magnolia kunt u het beste in oktober snoeien als het blad gevallen is. Echter, de echte tulpenboom is een andere soort. De echte Nederlandse naam is beverboom. Dit, omdat men er vroeger vanuit ging dat dit de favoriete boom voor bevers was.


Gebruik wel echt rijp zaa dus in het najaar! Zaaien is mogelijk, maar je moet eerst voorkiemen. Dat kan een flinke boom worden stond er bij. Wellicht een optie als je de gebaande paden eens wilt verlaten.


Welke gewassen je het best uit zomerstek kunt vermeerderen en welke liever uit winterstek, dat vind je o. Hij staat het liefst in de zon of halfschaduw en niet in de ruwe wind.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.