donderdag 6 februari 2020

Wanneer kun je graszoden leggen

Find beste tijd graszoden leggen vandaag! Profiteer vandaag nog van de geweldige aanbiedingen. Gras leggen of zaaien laat je doen door iemand met ervaring maak snel contact.


Alle tuinartikelen shop je online. De beste keuze tegen lage prijzen! Graszoden leggen door het gehele jaar?

Wanneer kunnen we graszoden leggen ? Die vraag komen we regelmatig tegen. Maar kunnen de graszoden ook in de winter leggen ? Of alleen in het voor of na jaar? Grasmatten kunnen in principe het hele jaar door worden gelegd. Het voordeel van grasmatten leggen in deze periode is, dat het gras dan zelden last heeft van extreme koude of hevige regenval. Misschien wel handig om te weten voordat u wilt beginnen!


Normaal gesproken loopt dit seizoen van maart tot en met oktober.

Hoeveel graszoden heeft u nodig? Sla daarom liever de koude maanden over en leg de zoden tussen mei en september. Het mag het hele jaar door, alleen niet in de winter. Kortom, de beste periode om gras te leggen is het voor- en najaar wanneer de temperatuur boven de graden is.


Daarnaast is het belangrijk om de zoden te leggen op een droge dag. Na het lezen van dit artikel weet je precies wanneer je graszoden kan leggen. Je kunt naast graszoden leggen ook kiezen om het gazon te zaaien. Het artikel gazon soorten helpt je bij het maken van de keuze tussen zaaien of zoden.


Het oogsten van de graszoden voor levering is dan niet mogelijk omdat de grond is bevroren. Daarnaast bemoeilijkt de vrieskou het versnijden van de graszoden tijdens het leggen. Wil je graszoden laten leggen , dan betaal je hiervoor gemiddeld tot euro per vierkante meter (inclusief voorbereiden van de ondergrond).


Nieuw gelegde grasmatten kun je na ongeveer een week al voor de eerste keer gaan maaien. Bij de aanleg van een nieuw gazon kun je uitgaan van graszaad of van graszoden. Wat zijn de voor- en nadelen en wanneer kun je het beste aan de slag gaan?


Besluit je graszoden te leggen , dan ontstaat er direct een mooi gazon, terwijl je bij zaaien veel meer geduld moet hebben. Zaaien is natuurlijk een stuk goedkoper. In de praktijk zijn januari en februari daarom vaak minder geschikt, maar in een zachte winter kunt u ook in deze maanden graszoden aanleggen.

Heeft u graszoden gekocht? Leg ze dan binnen uur aan. U kunt graszoden leggen in ieder seizoen, ook bij warm weer. Alleen bij sneeuw en vorst is het beter te wachten. Sneeuwt of vriest het nadat u graszoden heeft geleg dan is dat geen probleem.


Onze ervaring is dat de graszoden wel bevriezen, maar niet afsterven. Bij het zaaien van gras ben je aan het voor of najaar gebonden. Meer over graszoden leggen. Het gras slaat direct aan en gaat meteen groeien.


Wij leveren het hele jaar door graszoden , behalve bij vorst of sneeuw. Tussen de randen strooi je wat potgron dit helpt het ook daar te gaan groeien waardoor je na een tijdje de randen niet meer ziet. De randen kun je afsteken met bijvoorbeeld een spade. Als de graszoden liggen moeten ze nog goed aangeduwd worden.


Dan vindt u op deze pagina alles wat u moet weten: een compleet stappenplan dat u stap voor stap meeneemt in het graszoden leggen. Geeft u toch de voorkeur aan het laten leggen van graszoden ? Hierbij wilt u uiteraard dat alle benodigde materialen aanwezig zijn, voordat u begint! Zorg ervoor dat u een schop, een (rechte!) plank en een hark in huis heeft, deze materialen zijn essentieel voor het zelf aanleggen van graszoden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.