maandag 17 februari 2020

Standplaats helleborus

Voorwaarde is wel dat de plant niet op de tocht staat, hij houdt van een beschutte standplaats. Vangt de plant teveel harde wind of staat hij op de tocht, dan kunnen de bloemen aangetast raken. De meest bekende variant hiervan is de kerstroos, ofwel helleborus niger. November is een goede maand om deze tuinplant een plekje in de tuin te geven. De kerstroos, helleborus niger, kan overal in de tuin worden geplant.


Zowel in de halfschaduw als op een zonnig plekje.

Vanaf november tot in maart zijn de prachtige bloemen te zien. En dat kan van de meeste vaste planten niet gezegd worden. In de winter zit de aantrekkingskracht in de mooie bloemen.


Wat is de beste standplaats voor de kerstroos? In de natuurlijke omgeving staat de Argitifolius in bergrijke gebieden. Alle planten doen het zeer goed in de halfschaduw. De knikkende bloemen zijn purperzwart van kleur. De standplaats dient halfbeschaduwd tot schaduw te zijn.


De bodem moet goed waterdoorlatend en vruchtbaar zijn, kalkrijk, halfbeschaduwd.

Voeg flink wat compost of bladaarde aan de grond toe voordat je een helleborus aanplant. Ze vragen een humusachtige gron vooraleer te planten of te zaaien goed wat compost in de grond verwerken. Het is een plant die niet van wind en tocht houdt.


In de volle schaduw zal hij het minder goed doen en vooral minder bloeien. Kwekerij Bastin is een kwekerij van niet alledaagse vaste planten voor liefhebbers centraal gelegen in Zuid-Limburgse heuvellandschap. Bekijk het product online of kom naar één van onze winkels, waar we je graag verder helpen. Bijzonder aan deze soorten is dat ze bloeien in de wintermaanden.


Helleborus , standplaats en vermeerdering. Een plek niet constant in de volle zon maar waar op tijd schaduw komt en niet te veel wind. Gebruik daarom bij het (ver)planten en snoeien handschoenen.


Dit betekent dat de winterbloeier in zomer het grootste gedeelte van de dag in de schaduw staat. Daarbij zijn het gemakkelijke planten. De grond kan het best voedsel- en humusrijk zijn en licht vochtig, maar wel waterdoorlatend. Kerstroos staat bij voorkeur in halfschaduw in gefilterd zonlicht. Campsis - trompetklimmer als klimplant voor een zonnige standplaats.


Deze beauty met wintergroen blad en stralend witte bloemen is een echte aanwinst voor de tuin. Staat de plant in pot dan haalt u deze bij voorkeur binnen bij vorst. Standplaats Orientalis hybriden groeien uit tot omvangrijke bossen en doen het best in een voedzame bosgron maar ze passen zich wel aan de meeste omstandigheden aan.


Tijdens de open dagen zal er twee keer daags, om 11.

Aan de hand van levende planten wordt wat verteld over soortkeuze, verzorging, standplaats , vermeerdering en nieuwe ontwikkelingen. Het is de enige soort die wordt ingedeeld in de sectie Griphopus. De geur van de lichtgroene bloemen, wanneer deze worden aangeraakt, is niet aangenaam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.