maandag 17 februari 2020

Welke planten trekken vlinders aan

Hét online tuincentrum met meer dan 10. Er zijn een aantal planten en struiken waar vlinders dol op zijn, die we hieronder voor je op een rijtje hebben gezet. Planten zie onze aanbiedingen!


De vlinderstruik is wel de meest voor de hand liggende plant die vlinders aantrekt.

Deze plant uit de helmkruidfamilie bloeit van juli tot september en kan een vorst tot -°C verdragen. Vlinders komen graag in een zonnige tuin om hun lijfje en vleugels op te warmen. Zelf hebben ze bloemen nodig waar ze hun voeding, nectar, met hun roltong uit kunnen zuigen. Vlinders hebben ze een voorkeur voor vaste planten , roze en paarse bloemen die zoet geuren, heesters en hagen. Een levende tuin staat vol vaste planten die vlinders en bijen aantrekken.


De dansende vlinders en ijverige bijen zijn een lust voor het oog. Bovendien is er, dankzij deze kleurige en rijke bloeiers, altijd wat te beleven in de tuin: de dansende vlinders en ijverige bijen zijn een lust voor het oog.

Sarah Raven snoeit enkele takken van haar Verbena bonariensis. Sarah werkt al jaren aan promotie voor meer bij- en vlindervriendelijke planten in tuinen en openbaar groen. Online, open-access, multidisciplinary journal from Nature Research.


Including plant biotechnology, breeding, cell biology, development, genetics and more! Ideale plaatsen voor vlinders om rustig op temperatuur te komen zijn dan ook in struiken of op muren die de wind tegen houden. Producten om vlinders naar de tuin te lokken Vlinder voederschaal.


Echte valeriaan, een plant uit de kamperfoeliefamilie, trekt zowel vlinder , hommels als bijen aan. De Gele Maskerbloem of Mimulus is een vrolijke bloeier met diepe bloemen die graag worden bezocht door bijen en hommels. Aubrieta (Blauwkussen), Lunaria (Judaspenning) en Ajuga (Kruipend zenegroen) zijn vaste planten die in het voorjaar veel vlinders trekken. Ruime collectie stalen en zilveren sieraden voor het hele gezin.


Viburnum (sneeuwbal), Seringa (sering) en Erica (winterheide) zijn voorbeelden van heesters die in het voorjaar voor meer vlinders zorgen. Welke planten doen het goed? Onderstaande lijst aan nectarplanten bevat enkele interessante soorten die veel vliegen, bijen, wespen, vlinders en kevers aantrekken. Zo ontstaat een ecosysteem van bestuivers, jagers en.


Dichte beplanting zorgt voor schuilplaatsen waardoor ook andere insectensoorten (o.a. wantsen en spinnen) worden aangetrokken.

Hou je ook zo van vlinders ? Met deze planten en struiken die vlinders aantrekken tover jij jouw achtertuin om tot een ware exotische vlindertuin! Vol wetenswaardigheden over vlinders. De top planten bloemen en struiken die hommels, bijen en vlinders lokken, in willekeurige volgorde: Vlinderstruik.


Met praktische tips voor het inrichten van uw tuin voor vlinders. Iedereen kent de Vlinderstruik. De trossen talloze kleine bloempjes hebben een bedwelmende geur en zijn een favoriet onder de insecten.


Het gezicht van de tuin wordt voor het grootste deel bepaald door de beplanting. Daarom is het belangrijk om goed na te denken welke bomen, struiken en planten u wilt aanplanten in de tuin. Kijk in onze webwinkel voor diverse vogelvriendelijke planten.


Vlinders zorgen voor dat extra beetje sfeer en leven in de tuin. Daarnaast zijn ze met hun mooie kleuren vaak ook nog een lust voor het oog. Wie meer vlinders in zijn tuin wil zien, kan best eens volgende lijstje met planten bekijken waarvan de bloemen druk door de kleurrijke fladderaars bezocht worden. Echte Valeriaan (Valeriana officinalis): deze witte- en rozige bloemen van de valeriaan ruiken heerlijk.


Deze intense geur trekt de meest prachtige vlinders aan. Heb je last van slaapproblemen? Dan kan deze plant je ook helpen. Wie wil er geen vlinders in de tuin of op het balkon? Het vrolijk gefladder van de vlinders , de groei van de rupsen en de wonderbaarlijke metamorfose van pop naar vlinder.


Hieronder vind je tips om je tuin aantrekkelijk te maken voor vlinders. De meeste vlinders zijn zeer selectief mbt de planten waarop ze hun eitjes leggen, vaak betreft het maar één of enkele specifieke plantengeslachten. Waardplanten zijn dus de planten waarop de eitjes gelegd worden en ook voor de rupsen als voedselplant dienen. Omdat bovenstaande struiken voldoende beschutting en bescherming bieden aan de vogels zijn het ook ideale nestplaatsen. Denk hierbij aan bijen, hommels, rupsen, vlinders of zweefvliegen.


Bloeiende planten trekken insecten aan. Om zoveel mogelijk vlinders aan te trekken zijn er bloemen met verschillende kleuren, vormen en hoogtes. Met welke planten maak je bijen blij? Van bijenvriendelijke planten profiteert vaak ook het vogelbestand en ook kleine zoogdieren vinden er een geschikte schuilplaats.


Bijna elke bloem vormt wel stuifmeel en zoete nectar. Veel soorten bloemen trekken door een bijzondere bouw hun eigen klanten aan. Niet alleen vlinders en bijen, maar ook hommels, vliegen, sommige soorten kevers enz. Een feest om naar te kijken en een heel goede reden om extra veel vlinderlokkende planten in uw tuin te zetten.


Dat maakt Nederland vast al iets bijvriendelijker. Update: lees nu ook dit artikel met tips per seizoen om bijen aan te trekken ! ORG Een vlindervriendelijke tuin staat vol nectarplanten, je helpt er vlinders , bijen en andere nuttige insecten mee. Meer vlinders in de tuin, wie wil dat nou niet?


Met een vlindervriendelijke tuin en kun je het allemaal van dichtbij meemaken. Met dit stappenplan van De Vlinderstichting maakt u uw tuin eenvoudig vlindervriendelijk. Na een aantal weken ontstaat er een vochtig goedje. Verdun dit met water, stop het in een plantenspuiter en spuit diverse planten ermee in.


De bloei zal optimaal gestimuleerd worden. Bekijk op de volgende pagina welke planten nog meer geschikt zijn voor een prachtige tuin met vlinders en andere insecten. Je kunt een bloemzaadmengsel kopen, maar je kunt zelf ook je bloemen uitkiezen.


Het liefst wil je een combinatie van vaste planten , eenjarige, tweejarige planten en kruiden, die op verschillende momenten bloeien en insecten aantrekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.