donderdag 6 februari 2020

Prijs bierbostel

Het heeft een positieve invloed op de algehele gezondheidsstatus van uw dieren. Om verliezen van lekvocht te beperken kan bierbostel gestort worden op een laag droge bietenpulp. Houd een voersnelheid aan van 1-m per week.


Mits goed ingekuild is de bierbostel minimaal maanden houdbaar. Afzet bierbostel loopt goed. De Boerderij-notering van bierbostel stond met een prijs van €tot €per droge stof al redelijk laag. De notering wordt daarom aan de bovenkant met cent per droge stof verlaagd en aan de onderkant met cent naar €tot €30. De afzet van bierbostel verloopt goed voor deze prijzen.


Indien er gekiept (losgestort) kan worden, geldt er een korting van € 30. Indien een andere samenstelling gewenst is, dan wordt er voor het mengen gerekend met € toeslag. Los gestort per combinatie op aanvraag kan voordeliger zijn, er zijn dan geen op- of overslagkosten. Dat de prijs voor bierbostel een prijsdaling laat zien, is in de eerste plaats het gevolg van een groei in het aanbod. Bierbrouwers schroeven de bierproductie op richting de zomermaanden en dat resulteert en meer restproduct zoals bierbostel.


Prijs bierbostel

De prijs voor bierbostel zakt deze week met cent naar € tot € per droge stof. Hierdoor kan bierbostel ook als ruwvoervervanger ingezet worden in tijden van ruwvoer schaarste. Ook voor jongvee en droogstaande koeien is bierbostel een uitstekende eiwitbron. Dieren die bostel krijgen hebben dan ook vrijwel altijd een goede mestconsistentie. Toch blijft de prijs van bijvoorbeeld aardappelpersvezels staan op € per ton bij een doorvoercontract.


Bierbostel heeft een gunstige invloed op de vertering. Daarnaast leidt bierbostel tot betere vruchtbaarheid en heeft het een stimulerende werking op het immuunsysteem door de probiotisch werkende gisten. Traditionele (of grove) bierbostel is de meest bekende bierbostel. Door een unieke manier van persen heeft droge bierbostel een hoger droge stof gehalte én een hogere voedingswaarde dan traditionele bierbostel. In tijden dat eigen ruwvoer krap is kan bierbostel worden ingezet als ruwvoervervanger.


Prijs bierbostel

Ook voor structuurarme of suikerrijke graskuilen is bierbostel is een mooie aanvulling. De prijs van het mengvoeder bestaat uit de prijs van de gebruikte grondstoffen vermenigvuldigd met hun aandeel, plus een toeslag voor het samenstellen, produceren en distribueren van mengvoeders. De berekende prijs is dus de prijs franco boerderij, exclusief btw. Perspulp is een product dat ontstaat bij de suikerbereiding uit bieten. De celwandkoolhydraten in perspulp kenmerken zich door de bijzonder hoge verteerbaarheid.


Ook bevordert het de penswerking van de koe waardoor het voer beter verteerd kan worden. Waar de handel wel in doorloopt is bierbostel. Prijs bierbostel nog niet in beweging. Handelaren zien dat door het aanhoudende lagere prijsniveau van bierbostel meer melkveehouders het product in het rantsoen opnemen.


Prijs bierbostel

Langzaam komt er wat meer ruimte om bostel te bewaren op het erf. Het bevat een hoge eiwitbestendigheid die op darmniveau verteerd wordt, dit heeft een positief effect op het melkeiwitgehalte. Eiwitrijke krachtvoervervanger. Bij het brouwproces worden de koolhydraten uit het graan (meestal gerst) via tussenstappen gewonnen en gebruikt voor de vergisting tot alcohol. De overblijvende zaadhui het eiwit en vet samen is de bierbostel.


Er is namelijk een onbalans ontstaan tussen vraag en aanbo waardoor de prijs stappen omhoog maakt. Ook de prijs van snijmaïs zet weer een klein stapje omhoog. Bovendien geeft bierbostel de dieren een glanzende vacht. Opslag aan een kant tegen wan andere kant niets met goed kleedje erover.


Prijs bierbostel

Geen zand op het kleed en geen zout erover gestrooid en gaat goed. Word wel een beetje stijver, alsof je een bord Brinta hebt laten staan maar gebeurt verder niets mee. In de bag moet nog beter gaan.


Nillessen mengt al jaren bierbostel door het rantsoen. Op dit moment voeren we weidegras met mais en dan is bierbostel de extra toevoeging met sodagrain en voor de structuur wat stro. Wanneer tegen het najaar het bier weer vaker in de koelkast blijft liggen, gaat ook de prijs van bierbostel omhoog en vervangt Nillesen het door perspulp.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.