woensdag 12 februari 2020

Zijn wespen nuttig

Zijn wespen nuttig

De sluipwesp wordt in Nederlandse kassen al regelmatig gebruik als natuurlijk ongediertebestrijder, maar ook de ‘gewone’ wesp is nuttig tegen insecten. Daarnaast zijn er soorten wespen die – net als bijen – helpen bij de bestuiving van planten. Ook helpen wespen bij het opruimen van veel ander afval in de natuur. Wespen zijn nuttige dieren. Zo kunnen de meeste wespen op elkaar lijken met.


Ook in de landbouw zijn wespen erg nuttig. De wesp ruimt namelijk alle insecten op die het voedsel, dat mensen verbouwen, in gevaar kunnen brengen. Agressieve wespen , bestrijding noodzakelijk.


Een wesp kan soms ook erg agressief zijn , wat maakt dat ze zo ongewenst zijn. Toch hoeven we niet zo bang te zijn voor de geel-zwarte beestjes. Bovendien blijken ze uiterst nuttig. Het nut van wespen voor de mens is bijvoorbeeld dat wespen insect per uur vangen.


Zijn wespen nuttig

Er zijn tal van nuttige wespen. Ook de gewone of Duitse wesp draagt haar steentje bij aan de natuur. Doordat het vleeseters zijn , vangen ze enorm veel insecten. Vaak zitten deze insecten tussen onze groenten in de tuin. Ze vangen ook de voor ons vervelende huisvliegen.


Tegelijkertijd mag je verwachten dat meeste dieren in de schepping nuttiger zijn dan je in eerste instantie denkt. Dat geldt ook voor de wesp. Dieren zijn niet geschapen om nuttig te zijn , en velen zijn alleen tot last of alleen ter vermaak van de mens. De lintworm is niet van nut, noch allerlei andere parasieten.


Zijn wespen nuttig

Dieren Goed weer vraagt om een barbecue, maar vaak komt een ongenode gast ook tevoorschijn: de wesp. Mensen vragen zich vaak af waar wespen nuttig voor zijn. Ze maken geen honing en ze kunnen pijnlijk steken. Toch zijn wespen zeer belangrijk volgens wetenschappers schrijft de BBC.


Zeker, wespen kunnen behoorlijke lastposten zijn , maar we mogen niet vergeten dat ze een belangrijke rol in de natuur vervullen. En dat ze ook voor mensen heel nuttig zijn. Om de larven in het nest te voeden, vangen de werksters vliegen en muggen. Als er geen bloemen in de omgeving zijn dan gaan ze op zoek naar andere bronnen, legt Arends uit. Dat kan bijvoorbeeld zoetigheid zijn dat op tafel staat.


Ondanks dat deze soorten vervelend kunnen zijn , zijn wespen volgens Arends wel erg nuttig. Ze eten bijvoorbeeld enorm veel muggen en vliegen. Maar wespen kunnen ook een plaag zijn. Ze kunnen ons steken, maar ook hun vasthoudendheid kan irritant zijn en een bedreiging vormen voor diegenen die allergisch zijn voor een wespensteek.


Regelmatig worden wespen verward met bijen of hommels. Ze verkrijgen hun voedsel uit nectar en stuifmeel van bloemen en spelen een belangrijke rol in de bestuiving van planten. U kunt het beste wespen , bijen en hommels die uw huis binnenkomen, weer naar buiten helpen. Dan kun je een wespenval aanschaffen.


Een geurige vloeistof lokt de wespen richting de opening van de val. Deze opening is groot en heeft geen opstaande randen. Hoewel wespen heel irritant kunnen zijn , zijn het ook enorm goede ongediertebestrijders. Ze gaan graag achter andere vliegende insecten aan zoals kamervliegen, steekvliegen en vleesvliegen. Daarnaast nemen wespen ook muggen te grazen wanneer ze deze tegenkomen.


Hoe gevaarlijk zijn wespen eigenlijk? En niet alleen omdat ze honing maken: ze zorgen ook voor de bestuiving van gewassen, waardoor er vruchten aan groeien. Bijen staan bekend als nuttige diertjes. Vooral in juli en augustus gaan de beestjes op zoek naar voedsel voor zichzelf of voor de larven in het wespennest.


Later in het wespenseizoen, wanneer er minder larven in het nest zitten, is er minder zoetigheid aanwezig, waardoor de wespen hier buiten het nest naar gaan zoeken. Ze zijn voornamelijk gek op je drankje in de tuin. En die zoetigheid is helaas vaak in de buurt van mensen te vinden. Zo houdt u wespen op afstand.


Gelukkig zijn er verschillende dingen die u kunt doen om wespen uit uw buurt te houden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.