Wat zijn de symptomen van een bedwants ? Wakker worden met rode vlekjes of jeukende bultjes op de huid overkomt ons allemaal wel eens. Meestal staan we er amper bij stil wie de veroorzaker is van deze irriterende plekjes. Bij ernstige jeuk kan de beetplekken behandelen met een zalf of crème.
De symptomen van een beet van een bedwants zijn meestal mild.
Dat zijn typische bedwants beet symptomen. Als je beten op een rijtje ziet, mag je dat als een belangrijk signaal zien. Je hebt mogelijk te maken met bedwantsen. Het zijn weliswaar geen fysieke symptomen , maar als er inderdaad sprake is van een bedwantsenplaag dan verraadt je bed dat ook. Bedwants symptomen : ook in je bed!
Sommigen zullen na een bedwantsen beet, binnen een dag, jeukende rode bulten of zwellingen ontwikkelen. Voor anderen kan dit langer duren of verschijnen de bedwantsen beet symptomen zelfs helemaal nooit.
Symptomen van een bedwantsen beet. Als je door een bedwants bent gebeten, heb je dit zeer waarschijnlijk niet gemerkt. Het kan zelfs zijn dat je pas na enkele dagen opmerkt dat je gebeten bent door een vreemd insect. Typisch voor een beet van een bedwants is dat er meerdere bultjes dicht bij elkaar zitten.
Hierdoor verspreidt ook de bedwants zich. Ze worden vanuit hotelkamers makkelijk (ongemerkt) meegenomen in koffers en kleding en komen zo op andere plekken, zoals het volgende hostel (of bij jou thuis!) terecht. Ze leven namelijk van menselijk of dierlijk bloed. Lees verder en leer een bedwantsen beet te herkennen.
Je zult bedwantsen niet meteen zien en de beten zijn lastig te herkennen, maar jeuk, vlekken en bultjes zijn veelal de symptomen en verraden dat deze beestjes in je bed schuilen. Soms kun je van een bedwantsen beet een kleine, jeukende zwelling krijgen. Maar dat is voor iedereen anders. Lees waar bedwantsen zich verstoppen, hoe je een hotelkamer, hostel of slaapkamer kunt controleren op bedwantsen en hoe je bedwantsen kunt laten bestrijden door lokale ongediertebestrijders in uw eigen regio.
Hoewel bedwantsen zichtbaar zijn voor het blote oog, zitten ze vaak dusdanig verstopt dat je ze normaliter niet ziet. Dus als je last hebt van de volgende symptomen , ga dan iets harder op zoek (zoals onder je matras). De bedwants kan niet vliegen maar ook niet springen.
Hij kruipt via de muur of de beddenpoten naar boven.
Vervolgens loopt de bedwants over het matras en bijt zijn slachtoffer op de eerste plek die hij tegenkomt. In het geval van mensen met huisdieren wordt bij het verschijnen van de eerste lichamelijke symptomen meteen aan een vlooienplaag gedacht. Omdat bedwantsen zich over het algemeen overdag niet laten zien, zorgt het ontbreken van visuele bevestiging ervoor, dat de aanwezigheid van de bloedzuigende parasiet vaak lange tijd niet wordt opgemerkt. Foto Volwassen bedwants (Bron: CDC Centers for Disease Control and Prevention) Klinische verschijnselen na beet.
Over het algemeen ontstaat er na een beet van een parasiet een ontstekingsreactie of een allergische reactie op componenenten uit het speeksel van de parasiet. In het speeksel van bedwantsen zitten verschillende eiwitcomponenten. De oorzaak van bedwantsen is niet makkelijk te achterhalen.
Zeker is dat mensen veel meer op reis gaan dan vroeger en dus vaker in aanraking komen met bedwantsen. Graag leggen we je uit hoe dat kan, maar niet zonder je ook gerichte oplossingen te bieden! Oorzaak bedwantsen 1: hoe komen ze binnen? Bij een bedwantsenbeet wordt er door de bedwants een gaatje in de huid geboor waarna de bedwants ter verdoving wat speeksel in de huid spuit.
Denk aan bedwantsenbeten, bloedvlekjes. Bestrijd dan zo snel mogelijk de bedwantsen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.