dinsdag 22 november 2016

Milva aardappel

De aardappel is bij ons één van de meest gebruikte producten in de keuken. Met een aardappel kan je dan ook heel wat kanten uit en verschillende smaken creëren. Met een grote variatie aan rassen en bereidingsmogelijkheden is een aardappel nooit saai!


Binnen elk kook type is er een ruim aanbod aan verschillende rassen. De keuze daaruit wordt gemaakt op smaak, productkwaliteit en teelteigenschappen. En dan zijn er natuurlijk nog de ‘culinaire’ aardappelen , die net dat beetje meer hebben.


Deze aardappelen zijn geschikt voor gratin, in stoofpotjes, om te bakken, friet en in salades. Gekookt smaken ze ook goed. Heel het jaar door verkrijgbaar. Voor een volwassene reken je ongeveer 2á 2gram aardappelen per persoon.


Geschilde aardappelen die droog (zonder water) in de handel worden gebracht, bevatten het conserveringsmiddelsulfiet, dat de smaak en de voedingswaarde ongunstig beinvloed. Deze aardappels zijn ovaal en redelijk uniform van vorm. Milva Late, vrij vastkokende variëteit. Vlakogig met een gele schil en geel vruchtvlees. Miranda Vroege tot middenvroege, bloemige aardappel.


Groot en langovaal van vorm met vlakke ogen. Gele schil en geel vruchtvlees. Monaco Vroeg en vrij vastkokend. Een iets kruimige aardappel gebruiken, die in de vlaamse vorm snijden dus dikker dan onze frieten.


De genoemde temperatuur is goed op 1graden, een uurtje af laten koelen is niet echt nodig. Gewoon even uit de olie halen en dan weer minuten. Die iets bloemige aardappel geeft juist dat knapperige wat de snackbar ook heeft.


Nieuwe oogst Frieslander aardappels. Deze oogstpresentatie zou u verder kunnen uitbouwen met bijzondere komkommertjes, veelkleurige snijbiet, pompoenen, rode boerenkool, blauwe maïs: “snuffel” onze zaadgidsen eens door naar al die bijzondere (oude maar nu trendy) groenten. Ze geven energie en helpen voor een goede darmwerking.


Wanneer je deze wegsnijdt, kun je aardappels gewoon eten. Iets kruimige aardappelen met een blanke schil. Ze zijn na het koken stevig in de kern en aan de buitenkant kruimelig en los van structuur.


De rassen die worden verpakt zijn o. De vleeskleur is lichtgeel en de aardappelen zijn rond-ovaal van vorm. De veelzijdige en gezonde aardappel. Mede daarom staat de aardappel in veel landen op het dagelijkse menu. Op dit gedeelte van de website vindt u meer informatie over de aardappel.


Leuk om een keer paarse frieten mee te maken. Toch heeft de kleur veel invloed op de smaakbeleving, je moet hem eigenlijk met je ogen dicht eten. Aardappel van een oud Frans ras, volledig paars van kleur! Daarnaast is de aardappel niet heel geschikt voor frituren.


Was nattig en pappig van binnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.