dinsdag 15 november 2016

Houten tuinhuis zelf maken

Voor het kopen van een blokhut, tuinhuis of carport bent u aan het juiste adres! Meer dan 1modellen in de showroom, kom langs voor inspiratie! Producent van Topkwaliteit Tuinhuizen. Hoge kwaliteit en scherpe prijzen. Zoals je al hebt gezien kun je een tuinhuis bouwen zo moeilijk maken als je zelf wilt.


Als je écht uit wilt pakken, kun je zelfs nog een mooi afdak aan je tuinhuis maken.

Zo kun jij als echte tuinier altijd aan de slag gaan, wat voor weer het ook is! Is dit het tuinhuis van jouw dromen? Iedereen kan een zelf een tuinhuis bouwen! Bekijk de bouwtekeningen en instructies hier. En het is nog uitdagend en leuk ook.


Daarnaast zal het ook in de kosten schelen als u alles zelf doet. Dit zal echter een hele klus zijn en er zijn een aantal zaken waar goed op gelet moet worden. Raadpleeg onze handige tips voor het zelf opbouwen of maken van een houten blokhut of tuinhuisje.


Naast een bouwmaterialenlijst geven we graag advies over benodigde gereedschappen en bevestgingsmiddelen.

We onderscheiden type blokhutten. Bedenk wat je wilt opslaan in je tuinhuis. Als je alleen gereedschap wilt opbergen is volstaat een klein tuinhuis. Wil je er echter een hobby als schilderen of houtbewerken gaan uitoefenen dan is een tuinhuis van enige omvang handig.


In dit Ideabook geven we je een aantal handige tips die je helpen om zelf een tuinhuis te bouwen. Daarom kan je beter zelf een houten tuinhuisje maken. Dit is namelijk niet alleen goedkoper, maar ook mooier. Houten tuinhuisjes van de Karwei of Gamma, dus die kant-en-klare bouwpakketten, zien er vaak saai en onorigineel uit. Maar als je er zelf een maakt, kan je hem zo maken dat die van jou uniek is.


Voor een maatwerk houten tuinhuis adviseren we onze blokhut configurator. Hierbij kunt u de vorm van uw berging met eventueel een luifel helemaal zelf bepalen. Ook waar u ramen en deuren wenst en het type dak bepaalt u zelf : plat, punt of lessenaarsdak. Als je een tuinhuisje wil kunt je natuurlijk gemakkelijk een bouwpakket van een tuinhuis kopen, op die manier heb je binnen de kortste keren een stevig tuinhuis in je tuin staan.


Je hoeft hiervoor geen super klusser te zijn. Wil jij zelf een deur maken van planken? Grote kans van wel als je deze pagina hebt gevonden.


Misschien wil je wel een mooie houten deur zelf maken voor je nieuw tuinhuis of garage. Jij weet en wil in één klap veel geld besparen door zelf de tijd te nemen om een deur te maken.

Je kunt kiezen voor twee funderingen. Je legt een stevig, gefundeer houten vlonder als basis (zie hier het stappenplan), of je legt een goede, degelijke tegelvloer als basis. Ik wil zelf een tuinhuisje maken. Doch wil ik eerst eens berekenen wat dit gaat kosten en een afweging maken voor een kant en klare eenheid. Tuinhuis wordt gebouwd tegen bestaande garage aan.


K moet twee ingangen krijgen (voor en achter) en dus twee deuren. Geniet van uw nieuwe tuinhuis , snel gebouwd door echte specialisten. Prachtige eindresultaten met een lange levensduur, bekijk nu ons assortiment!


Het kopen of bouwen van een tuinhuis begint bij Mholf. U krijgt direct een bevestiging. Zelf ben ik nog geen situatie tegengekomen waarin ik geen bouwtekening had.


Overal is wel een bouwtekening van in het pakket, wat wil je ook met dat aantal tekeningen #128521; Dus als je ene tuinhuis zelf maken gaat, dan raad ik je dit bouwtekeningen pakket ook van harte aan. Zelf tuinhuis bouwen tip 12: (Hard) houten palen als fundering Deze methode van funderen wordt niet vaak toegepast. Het is met name geschikt als de bodem waarop het tuinhuisje komt te staan afloopt, waardoor je een behoorlijke afstand moet overbruggen om van de bodem naar de onderkant van het tuinhuisje te komen. Zelf een houten blokhut maken is niet alleen heel erg leuk om te doen, maar geeft ook veel meer voldoening.


Zelf goedkoop een tuinhuis bouwen. Als jij van plan bent om zelf een tuinhuis te gaan bouwen van hout, dan heb je je vast ook al een klein beetje georiënteerd in het kopen van een houten tuinhuis of blokhut. Een standaard tuinhuis is natuurlijk ook erg saai, daarom heb ik destijds allerlei houten planken aan de binnenkant aangebracht zodat ik ook al mijn spullen in de tuinhuis kon opbergen.


De bouwtekening tuinhuis bevat hier geen extra informatie over, dit kun jij helemaal zelf invullen. Meer weten over het bouwen van je eigen tuinhuis ? Als bijvoorbeeld ook zelf je tuinmeubelen van steigerhout gaat maken , is het leuk als het speelhuisje de zelfde kleur en afwerking heeft. Vele klussers gaan meestal eerst een tuintafel van steigerhout en bijhorende loungebank maken. Met het hout (en de motivatie door de besparingen) gaan ze aan de slag met een houten speelhuisje voor de kinderen. In de bouwtekening voor een houten tuinhuis lees jij alles wat je moet weten als jij zelf een tuinhuisje wil maken en natuurlijk hoe jij zelf een tuinhuisje van hout kan maken.


Kies je ervoor om zelf een tuinhuis met overkapping te maken ? Dan zal je daar in de zomer ook nog veel plezier van hebben. Of is een tuinhuis monteren te veel voor u, en besteed u dit liever uit? Geen probleem, bij de Blokhutspecialist kunt u er voor kiezen om het houten bouwpakket geheel door onze monteurs te laten opbouwen tegen een meerprijs.


Heb dus maar wanden nodig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.