maandag 14 november 2016

Vlooien bij honden

Ongediertebestrijding vanaf €39. Alle bekende merken op voorraad. Bestel al jouw hondenbenodigdheden bij Discount4Pets - Dé online dierenspecialist. Alles op voorraa snel geleverd.


Bespaar tot wel via kiesproduct. Artikel over vlooien , vlooienbestrijding en vlooienpreventie.

Slechts van de totale vlooienpopulatie bestaat uit volwassen vlooien. De overige bevindt zich in het stadia van eitjes, larven en poppen in de leefomgeving van de hond. Oorzaak van vlooien bij de hond.


De vlo is in Nederland een veel voorkomende huisdier-parasiet. Preventie van vlooien bij honden. Om besmetting met vlooien te voorkomen, kun je de hond profylactisch behandelen met verschillende medicijnen van de dierenarts. Hiervoor zijn verschillende vormen beschikbaar, zoals spot-on preparaten, tabletten en halsbanden, elk met verschillende werkingsmodi en duur.


Een vlo plant zich voort door eitjes in de vacht van de hond te leggen, welke later veranderen in larven.

De symptomen van vlooien bij honden. Er zijn verschillende symptomen welke je laten weten dat je hond vlooien heeft. Honden hebben meestal kattenvlooien bij zich. Circa van de vlooien bij hond en kat zijn kattenvlooien. Meestal hebben de baasjes niet door dat hun hond vlooien bij zich draagt.


Zelfs een zware besmetting kan ongemerkt blijven! Sommige honden ontwikkelen een vlooienallergie en krijgen last van hele erge jeuk. Door nu uw dier stevig te borstelen, kunt u bij aanwezigheid van vlooien zwarte strontjes op de witte ondergrond vinden. Als u de strontjes nu op een vochtig papiertje legt wordt de kleur donker rood of roestbruin.


De rode kleur, komt van het bloed wat de vlo opzuigt van uw hond , en wat door de vlo onveranderd wordt uitgepoept. Niet alleen je hond kan er veel hinder van ondervinden, ook jij als baas loopt zelfs risico om slachtoffer te worden van een beet van de vlooien van je hond. Als je hond vlooien heeft zal hij hier constant jeuk door krijgen en veel gaan krabben.


Heeft je hond ondanks alle maatregelen toch nog last, overleg dan met je dierenarts. Met een bloedtest of huidtest kan nagegaan worden of je hond echt allergisch is voor vlooien. Als dit zo is kan de huisarts medicijnen voorschrijven om de klachten van je hond te verminderen. Ook bij vlooien geldt dat voorkomen beter is dan genezen.


Het kan altijd gebeuren: de hond heeft een teek of last van vlooien.

Dit is vervelend voor de hond en je wilt er natuurlijk snel wat aan doen. Geef uw hond elke ochtend een beker karnemelk te drinken, hij vindt het heerlijk, maar zijn huid is niet meer aantrekkelijk voor de vlooien. Echt het helpt, ik doe het nu een half jaar en de vlooienallergie van mijn hond is over, geen vlo meer te bekennen. Je hebt immers wel wat beters te doen: barbecue aan, struinen door de duinen, wandelen tot de avondzon ondergaat.


Vandaag bestel morgen in huis! Het vlooienseizoen kan een nachtmerrie zijn voor jou en je hond als je niet weet hoe je vlooien moet doden. Gelukkig zijn er vlooien - en tekenproducten die je hond of kat met slechts één behandeling maandenlang. Als het weer het gehele jaar door relatief warm blijft, kunnen er daardoor meer vlooien zijn.


Daarnaast kan een besmette vlo lintworm overbrengen op honden , katten en mensen. Om te controleren of je hond last heeft van vlooien , kan je het best een vlooienkam gebruiken. Constateer je vlooien bij je hond ? Dan ben je waarschijnlijk al te laat… De vlooien die je ziet zitten op je hond , vormen namelijk maar van het totale vlooienprobleem. Uw hond kan er veel klachten door hebben, zoals jeuk, irritaties en ontstekingen. Een andere optie om vlooien bij de hond te bestrijden is het gebruik van een vlooienspray of vlooienshampoo.


Vlooienspray en vlooienshampoo voor de hond. Als je een hond hebt, dan is het belangrijk dat je je hond goed gaat beschermen tegen teken en vlooien. Als het je eerste hond is, dan is het goed om hier meer over te weten te komen.


We leggen je in dit artikel meer uit over teken en vlooien bij honden en hoe je deze kunt voorkomen en behandelen! Wilt u snel van de vlooien af komen, bestrijd dan ook deze tussenstadia van de vlo. Dat kan door een product op uw dier hond aan te brengen dat de vlooien steriel maakt, of door uw huis te behandelen met een omgevingsspray die vlooien en larven doodt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.