woensdag 16 november 2016

Bemesten beukenhaag wanneer

Beukenhaag van alle merken op beslist. Bestel Haagplanten bij Beslist. Het grootste online winkelcentrum. Alle merken voor de laagste prijs. Meerdere aanbieders en soorten.

Haagplanten staan altijd dicht bij elkaar en onttrekken dus veel voedingsstoffen aan de grond. Door een beukenhaag keer per jaar te bemesten met een speciale hagenmeststof houd je hem gezond en mooi groen. Bemesten doe je het beste in maart – april en juni – juli. Hierdoor onstaat een vitalere plant en kan de plant optimaal groeien.


Hierdoor is er minder uitspoelingrisico en heeft de plant voldoende bemesting, wanneer hij deze nodig heeft. Bij voorkeur keer per jaar in de maanden maart - april en juni - juli. Bemest uw beukenhaag minimaal keer per jaar.


Breng de mest zowel aan de voorkant als aan de achterkant van de haag of heg aan en hark het vervolgens licht in.

Gebruik bij het aanplanten van uw beukenhaag een bodemverbeteraar, bijvoorbeeld Vivimus van DCM. Een groene haag als erfafscheiding in jouw tuin? Het verschil tussen de beukenhaag en de. Een goede mest is belangrijk voor de groei en kwaliteit van de beuk. De beukenhaag en haagbeuk hebben een gemiddelde verzorging nodig.


Het is handig om per seizoen te weten welke planten meststoffen nodig hebben. Omdat ze hun groei- en bloei energie uit de bodem halen, voorkom je tegelijkertijd dat de grond arm wordt. Raadpleeg deze bemestingskalender en bekijk wanneer je welk gedeelte van de tuin kunt bemesten.


Van alle haagplanten wordt van de beuk gezegt dat de plant het gevoeligst is voor verplanten. Vooral na het verplanten kan de beuk het zwaar hebben. Een van de oorzaken is dat er vaak geplant wordt met blote wortels die gevoelig zijn voor wind en zon. Goede voeding bij het planten kan de beuk helpen aan een goede start. Zo geeft een beukenhaag ook in de winter nog veel effect in de tuin en is deze levende wand nog bijna helemaal gesloten.


In het voorjaar zijn de takken al snel weer bedekt met frisgroen blad. Wanneer beukenhaag snoeien. De periode eind mei tot half juni is een goede tijd om een beukenhaag te knippen, de haag blijft dan mooi dicht en compact.

Wil je meer dan twee keer per jaar snoeien? Hoe meer je snoeit, hoe sneller de beukenhaag dichtgegroeid zal zijn. Meestal zijn de twee snoeimomenten ook meteen de momenten waarop je jouw beukenhaag bemest.


Zo heb je maar twee keer per jaar omkijken naar je haag! Meer informatie over het bemesten lees je verderop in de blog. Als je hebt bemest in het voorjaar, dan kijk je nu ongetwijfeld met trots naar een weelderig bloeiende siertuin. Om die mooi en gezond te houden, is nu het moment om een tweede keer te bemesten.


Alle beukenhaag vind je op beslist. De beuk is zoutgevoelig dus pas op met chemische meststoffen. Gebruik voor het bemesten van de beuk een organische beukenhaag mest. Let bij het geven op de NPK verhouding.


Online bestellen en thuis laten bezorgen. De moestuin moet u elk jaar bemesten. Zo blijft de grond vruchtbaar en kunnen groenten, fruit en kruiden goed groeien. Hoe en wanneer u de moestuin het beste kunt bemesten leest u hier. Wilt u een goede opbrengst in de moestuin dan is bodemverbetering bijna altijd nodig.


Voorzie de haag van mest na het snoeien. Breng de meststof zowel aan de voor- als achterzijde van de heg aan en hark de meststof lichtjes in. Geef de haag hierna voldoende water. Door de haag regelmatig te bemesten blijft ze mooi groen en wordt ze extra gehard tegen diverse ziekten en plagen.


De plantjes doen het op het eerste gezicht best goe elk jaar komen er frisgroene blaadjes aan maar echt groeien is er niet bij. Om toch enige vooruitgang te krijgen zou ik die haag nu graag bemesten. Vraag is met welke mest doe ik dat best en wanneer dan ? Bomen, struiken, vaste planten en vaak ook nog een gazon. Al deze natuurlijke elementen vragen om hun eigen specifieke verzorging. Maar wanneer moeten we het gras bemesten ? Strakke hagen moeten uiteraard gesnoeid worden.


Hagen bemesten en snoeien. Geen tuinier die dat vergeet. Dat hagen ook voeding moeten krijgen, wordt vaak wel over het hoofd gezien.


Om vlot te kunnen groeien en snel een gesloten geheel te vormen, heeft uw haag voeding nodig. Er is echter nog een andere reden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.