woensdag 23 november 2016

Soorten bloembollen

Soorten bloembollen

Hoge kwaliteit voor lage prijzen. Bestel bloembollen bij BULBi. Onze producten worden met zorg gekweekt. Onderworpen aan strenge kwaliteitscontroles. Keuze uit ruim 1soorten!


Bloembollen en zaden op beslist. Ruime collectie stalen en zilveren sieraden voor het hele gezin. De bol wordt op een diepte van ongeveer driemaal de diameter van de bol geplant. Na de bloei worden vanaf half juni veel bloembollen gerooi gedroogd en opgeslagen tot het volgende plantseizoen. De ene bloembol bloeit ieder jaar op nieuw en de andere niet.


En sommige bloembollen breiden ook nog eens uit van naar honderd! Hoe zit dat met verschillende bloembollen soorten ? Samengevat kun je bloembollen onderverdelen in drie soorten : enkeljarige, meerjarige en verwilderingsbollen. Een bloembol is een bolvormig, ondergronds deel van een plant. Planten die dat soort bollen hebben worden bolgewassen genoemd.


Soorten bloembollen

De plant gebruikt de bol om voedsel op te slaan. Op die manier kan een bolgewas de winter overleven. Na de winter kan de plant uit de bol weer groeien. In de lucht zitten zeer veel verschillende stuifmeelkorrels en alleen een specifieke combinatie van stuifmeelkorrel en stempel geeft bevruchting. Dit voorkomt bij kruisbevruchters kruisbevruchting tussen soorten of nauw-verwante planten, zodat deze soort -echt blijven.


Telers van bloembollen zijn verplicht tot registratie bij de BKD. De dienst keurt bloembollen op zowel kwaliteits- als quarantaine-aantastingen. De BKD verricht, naast kwaliteitskeuringen, import- en exportinspecties voor niet-EU-landen en laboratoriumonderzoek.


In het voorjaar kun je zomerbloeiende bollen gaan planten. Als je het goed aanpakt kun je zo maandenlang genieten van bloembollen in je tuin. Kleur in de tuin zorgt voor een tevreden glimlach. Het is een niet alleen een lust voor het oog, maar maakt alles ook meteen een stuk gezelliger. Deze effecten ontstaan door een virusinfectie van de bloembol , en worden niet op een nieuwe generatie overgedragen als die uit zaad wordt grootgebracht.


Er zijn bollen in allerlei soorten en. Verscheidene cultivars zijn vernoemd naar bekende personen of zaken. Welke soorten bloembollen zijn er? Hier vind je welke bloembollen dat zijn.


De eerste groep binnen de bloembollen soorten zijn de enkeljarigen. Deze bloembollen bloeien het eerste jaar op hun allermooist. Ze staan bekend om hun indrukwekkende felle kleuren en worden daarom vaak gebruikt om een massaal kleureffect te creƫren in bloemperken.


Op Fluwel vindt u een groot assortiment van bloembollen speciaal voor bijen. Op de site kunt u deze bloembollen ook herkennen aan het RHS logo. Let er bij het planten van verschillende bloembollen wel op dat u soorten kiest die op verschillende momenten bloeien. Enkeljarige bloembollen soorten. De beste tijd voor het planten van alliumbollen is de herfst, want dan is er nog geen vorst die de tuingrond kan binnendringen.


Soorten bloembollen

Tijdens de winter mag de tuingrond niet te nat zijn, anders gaan de bloembollen in de grond wegrotten. De verschillende soorten lelies die goed gedijen in de tuin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.