woensdag 12 juli 2017

Verzorging citroengeranium

Alles voor jou en je kindje! Vind je baby-uitzet bij Wehkamp. Laat je inspireren door het aanbod. Shop jouw artikelen bij Wehkamp. Ontdek het assortiment van Wehkamp.

Ga rimpels en oneffenheden tegen met de exclusieve gezichtsverzorging van MGC Derma! Bestel al je natuurlijke verzorgingsproducten snel en veilig via onze website! Citroengeranium , verzorging , planten, overwinteren en stekken van Pelargonium graveolens In dit artikel uit de serie kamerplanten lees je alles over de bekende Citroengeranium , Citroenpelargonium of Rozengeranium, Pelargonium graveolens, een prachtige aromatische plant die een citroengeur verspreidt zodra je haar aanraakt. Als je citroengeranium is gaan schieten, heeft hij waarschijnlijk te donker of te warm (of allebei) gestaan.


Als je een citroengeranium buiten zet (dat kan vanaf half mei), krijgt hij altijd stevige stelen. Buiten is het immers koeler. Wil je je plant toch binnen laten staan, dan is ons advies om hem op een koelere plek neer te zetten.

Verkleurde of verdorde bladeren? Kamerplanten hebben specifieke verzorging nodig. Door een aantal eenvoudige tips in acht te nemen, kan je er. Dan krijgt hij stevigere stelen, want buiten is het immers koeler.


Wil je je citroengeranium toch binnen laten staan, dan is ons advies om hem op een koelere plek neer te zetten. Dus niet in de vensterbank of boven de verwarming! De citroengeranium is niet winterhard maar u kunt deze terrasplant wel overwinteren. Knip de takjes iets terug en verwijder oud blad. Plaats de pot voor de eerste nachtvorst in een koele en lichte ruimte (7-°C).


Geef weinig water (liefst op de schaal onder de pot) maar laat de potkluit niet verdrogen. Heeft niet zoveel voedsel nodig. Lichte grond is voldoende. Uitgebloeide bloemen regelmatig wegknippen. Kan makkelijk vermeerderd worden door stekken.


JavaScript lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser. Naast dat bloeiende kamerplanten je binnenklimaat goed doen, geven ze direct een andere draai aan je inrichting.

Een felgekleurde Bromelia of mooi Orchidee brengt je. De meeste soorten ooievaarsbek groeien goed in normale tuingron liefst humusrijk. De ooievaarsbek breidt zich uit met ondergrondse wortelstokken. Hierdoor worden ze bovendien verjongd en zullen ze extra rijk bloeien.


Hoe stek je de Citroengeranium ? De moederplant loopt op de plek waar je hem gesnoeid hebt met meerdere nieuwe takken uit en wordt voller en compacter. De toppen die je uit de plant hebt geknipt kun je gebruiken om te stekken. Pulmonaria of longkruid - soorten pulmonaria - verzorging longkruid. Hallo ik ben op zoek naar citroengeranium. Geur Geraniums vragen weinig onderhoud maar, zoals iedere plant hebben ze wel enige verzorging nodig.


Belangrijk: een goede start is het halve werk. Zorg dat je de plant na aankoop zo snel mogelijk poot. Ondanks dat in sommige gevallen de bladeren eetbaar zijn, onze Geur Geraniums zijn niet geschikt voor consumptie maar puur voor decoratie. Knip stekken, van citroengeranium bijvoorbeel van maximaal een vingerlengte.


Verwijder het onderste blad en bloemknoppen. Bloei kost te veel energie, en die heeft de stek hard nodig voor de wortelvorming. Vul vaasjes en flesjes met schoon water en zet de stekken erin. ALGEMENE VERZORGING Een vaak gehoorde klacht is dat de grote soorten zich sterk uitzaaien, of er zo rommelig uitzien wanneer ze zijn uitgebloeid.


Voor beide problemen bestaat een eenvoudige oplossing: knip ze af! Pelargonium citrosum heeft de reputatie muggen te verdrijven door haar citroengeur maar zou eerder een mythe zijn. Citrusplanten gedijen in ons klimaat prima als kuipplant. Het is een compact blijvende plant met zacht.


Met de juiste verzorging kunnen ze zelfs vruchten vormen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.