maandag 24 juli 2017

Schaduwplanten met bloem

Vergelijk soorten klimplanten! Al vanaf € op Beslist. Bestel nu Bloem producten vanaf € bij Viata, jouw online apotheek. Vragen over uw product of over uw klachten. Bel of mail met één van onze experts.


Bekijk ons uitgebreid assortiment gezondheidsproducten online of in onze winkel.

Dagelijks verse bloemen van de kweker. Veel mensen denken dat planten niet groeien in de schaduw. Gelukkig zijn er genoeg voorbeelden van mooie schaduwtuinen om het tegendeel te bewijzen. Wil je graag op een schaduwrijke plek een border maken?


Wij geven tips voor de juiste schaduwplanten en leggen uit hoe je dit het beste aan kunt pakken. Een bloeiend terras in de schaduw is zeker mogelijk, maar je moet wel opletten welke planten je neerzet. De meeste planten staan liever in de zon en zullen in de schaduw niet goed groeien.


Toch zijn er genoeg schaduwplanten om ook je schaduwterras mooi mee in te richten.

Hoewel veel terrasplanten echte zonnekloppers zijn, hoef je schaduwplekjes niet leeg te laten. Schaduwplanten voor je terras. Er zijn een heleboel planten die ook in halfschaduw of schaduw in hun nopjes zijn. Wij zochten enkele aanraders voor je uit.


In de schaduw bloeien juist de mooiste vaste schaduwplanten. Wat is eigenlijk het verschil? Heb je een schaduwtuin of schaduw in de tuin? Met wat creativiteit zorg je er toch voor dat opvallende, vrolijke schaduwplanten de grond oplichten. Met deze planten laat jij je schaduwborder schitteren!


Vooral bodembedekkers doen het er goe mede omdat ze vocht in de bodem vasthouden. Veel schaduwplanten groeien van nature onder bomen. Bosgrond is ideaal voor bijvoorbeeld Rhododendrons. Andere struiken waar u aan kunt denken zijn een aantal hortensia’s, skimmia’s en Viburnums. Deze planten hebben wel voldoende vocht nodig, maar zijn er in veel soorten en maten.


Voor de scherpste prijzen online! Hou je zelf fit en gezond. Ruime collectie stalen en zilveren sieraden voor het hele gezin.

Ontdek ons ruim aanbod vitaminen! Vaste schaduwplanten als bodembedekker. Kies dan voor bodembedekkers. Ook bodembedekkers kunnen prima functioneren in de schaduw.


De cotoneaster is hier een goed voorbeeld van. Deze dwergmispel krijgt in de zomer witte bloemen en in het najaar oranjerode besjes. Vele planten zijn estetisch zeer kleurrijk en sierlijk, maar vaak beseft men niet dat er achter die prachtige plant ook een giftige plant kan steken.


Het innemen van enkele gram of druppels van bessen of delen van de bloem kan al voldoende zijn om ernstige vergiftiging op te lopen met soms fatale gevolgen nadien. Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Een schaduwrijke tuin hoeft niet eentonig en kleurloos te zijn, zoals vaak wordt gedacht. Integendeel, in de koele schaduw kunnen juist de mooiste planten groeien.


Vooral in het voorjaar zijn er zelfs volop bloemen te verwachten. Er is sprake van een schaduwtuin als er maximaal twee uur zon per dag schijnt. Met een schaduwrijke tuin zou je haast voor tegels kiezen. Maar dat is nergens voor nodig.


Met schaduwplanten creëer je een tuin die leeft en regenbestendig is. Schijnt er maximaal twee uur zon per dag in je tuin? Dan heb je een schaduwtuin. Rond de vier uur per dag zon noemen we halfschaduw.


Geen zorgen, er is nog volop keuze aan mooie schaduwplanten ! Het voordeel van de meeste schaduwplanten is daarnaast dat ze vaak heel sterk zijn, onder allerlei omstandigheden kunnen overleven en wintergroen. Wat doe je met een schaduwrijke.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.