maandag 17 juli 2017

Oprit leggen

Overweegt u om een nieuwe oprit of parking aan te leggen dan bent u bij opritaanleggen. Op deze site komt u alles te weten over veelgebruikte materialen voor opritten , advies over het onderhou prijzen, duurzaamheid en zoveel meer. Dit verzekerd u ervan dat de oprit niet verzakt wanneer er een voertuig overheen rijdt.


Welke oprit het wordt, is afhankelijk van de gekozen stijl. Daartoe geven we verschillende inspiratie mogelijkheden. In sommige gevallen is een oprit al aan te leggen tegen een prijs van rond de euro per vierkante meter.

Dit is afhankelijk van het gekozen materiaal. Dan is deze ruimte prima geschikt om als oprit te laten bestraten. Met de juiste ondergron stenen of tegels wordt een prima basis gecreëerd voor een stevige oprit.


Leest u op deze pagina alles over het herbestraten, de kosten per m en hoe goedkoop u opnieuw uw oprit tegels kunt laten leggen door onze stratenmaker. Opritten aanleggen kan in verschillende vormen en materialen. Daarbij is de kostprijs van het aanleggen van een oprit vooral afhankelijk van de grootte van de aan te leggen oprit en het gekozen materialen.


Hieronder vind u een overzicht van de prijzen per materiaal. Stappenplan om een oprit aan te leggen.

Begin altijd met het markeren van het werkgebied. Randen: Opsluitbanden aan de zijkant van de bestrating zijn zeker niet weg te denken als het om een oprit gaat. Door het leggen van opsluitbanden hebben de stenen geen ruimte meer om te verschuiven als u met de auto hierover heen rijd.


De offertes kunt u naast elkaar leggen waarna u in één oogopslag ziet welke specialist u het beste aanbod doet. Zoals u aan de uiteenlopende prijzen ziet, zijn er verschillende mogelijkheden als het gaat om het aanleggen van een oprit. Of u kiest voor klinkers of asfalt, ieder type oprit heeft zijn voor- en nadelen.


Door uw oprit te betrtaten heeft u binnenkort uw eigen stevige privé parkeerplek, waarbij u uw oprit kan oprijden en de sleutel van uw auto pas hoeft om te draaien als u bijna bij de voordeur bent. U heeft groot gelijk als u de ruimte heeft. Alles wat u dient te weten over het bestraten van een oprit vindt u hier. Uw gids bij de keuze van uw oprit. Het is een leidraad doorheen het beslissingsproces dat mensen moet helpen bij hun keuze welke soort opritverharding er bestaan.


Indien het om een kleibodem of drassige ondergrond gaat zult u voor een goed eindresultaat drainageslangen in de onderfunderingslaag moeten leggen en deze aansluiten op het riool. Zet uw oprit of tuinpad uit aan de hand van piketpaaltjes en touw. Markeer strepen op de piketpaaltjes om de hoogte van uw oprit of tuinpad te bepalen en houd dit het hele proces aan. Let op : Bij een oprit moet u rekening houden met de afwatering.


Een goede richtlijn voor de kosten van het aanleggen van een oprit van grind is een bedrag tussen de € en € per vierkante meter. Zelf tegels of klinkers leggen voor een terras of een oprit is niet zo moeilijk.

Een goede voorbereiding is het belangrijkste om een professioneel resultaat te krijgen en ergernissen als wiebelende tegels, gebroken tegels, wateroverlast en dergelijke te voorkomen. Maar het resultaat mag er dan ook zijn. Deze klus bestaat uit vier stappen: grond voorbereiden, fundering leggen , klinkers leggen en de afwerking.


Leg een eigen oprit met grind of dolomiet aan door de volgende vier stappen te volgen: grond voorbereiden, kantopsluiting maken, fundering leggen en grind of dolomiet storten. Een oprit met klinkers aanleggen is een hele klus! Een mooi, vlak terras of strakke oprit is genieten.


Zelf klinkers leggen in jouw tuin of bij je inrit is niet zo moeilijk. Oprit of parkeerplaats aanleggen met matig tot zware belasting. Bij een oprit aanleggen met grind waarop bijvoorbeeld auto’s gaan rijden, dient U allereerst een goede fundering aan te leggen om ongelijkheden en verzakkingen na enige tijd te voorkomen.


Wij leggen uit hoe een bestrating leggen precies in zijn werk gaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.