donderdag 13 juli 2017

Heg schutting

Henderson Creative Living Biedt Gegarandeerd de Laagste Prijs. Planks met Antracieten Palen, RVS schroeven, Afdeklat en Geplaatst! Dé decoratieve bouwmarkt voor de moderne doe-het-zelver.


De heg of schutting vormt de grens van die privésfeer, maar is er ook onderdeel van. Het is tegelijk echter ook de grens van de privésfeer van de buurman of buurvrouw, die ook van zijn of haar privacy wil genieten. Wat mogen buren wel en niet ten aanzien van de gemeenschappelijke heg of schutting en hoe kunnen ze hier het beste mee omgaan ?

Er stond een heg als afscheiding tussen de onze tuin en die van de buren. Waar wij overigens niet op goede voet mee leven, helaas. Schutting tegen de heg aangebouwd.


Op een dag kwam de buurman bij mij aan de deur met de vraag, om als afscheiding een schutting te plaatsen, i. Want de heg was aan zijn kant niet mooi. Staat een schutting , heg of andere erfafscheiding tussen uw tuin en die van de buren op de erfgrens? Dan is dit gezamenlijk eigendom.


Wilt u een kant en klare groene schutting maken van hedera klimplanten?

Hoe hoog mag een schutting zijn in de achtertuin? In de achtertuin mag een schutting of een andere tuinafscheiding zoals een muur of heg maximaal meter hoog zijn. Bij heggen en schuttingen op de erfgrens geldt: Wie een heg of schutting (erfafscheiding) op de erfgrens wil plaatsen, heeft toestemming van de buren nodig. De erfafscheiding op een erfgrens is gezamenlijk eigendom. Daarom moet je de kosten voor de heg of schutting en het onderhoud delen.


Een erfafscheiding mag maximaal meter hoog zijn. Een schutting , muur, heg , hek of andere afscheiding aan de voorkant van het huis mag niet meer dan één meter hoog zijn. Naast en achter het huis is dat maximaal twee meter hoog.


In de schutting of muur mag geen opening of raam worden gemaakt. In sommige gemeentes gelden afwijkende hoogtes, maar dat ligt vast in een plaatselijke verordening. Deze heg is geplaatst voordat wij in het huis kwamen wonen en ook onze achterburen woonden er toen nog niet. Zij hebben een schutting geplaatst tegen de heg aan hun kant van de tuin.


Nu klagen zij over overhangende takken en dat de heg de schutting weg drukt. De kant en klaar haag wordt vaak toegepast in nieuwbouwwijken om meteen privacy te creëeren met groen in plaats van hout. Maar u kunt een kant en klaar haag ook prima tegen een (oude) schutting aan plaatsen.


Kant en klaar haag plaatsen. Voor het plaatsen van een kant en klaar haag heeft u naast de panelen nog palen en bevestigingsbeugels nodig. Kies uit 3producten vanaf € 299.

Voor het neerzetten van een heg , bomen of struiken hebt u geen vergunning nodig. Zie wel de tips hieronder. Voor een hek, muur of schutting maakt het uit hoe hoog die wordt. U mag altijd een hek, muur of schutting van maximaal meter hoog bouwen. Als u liever kiest voor een natuurlijke en groene tuinafscheiding dan is een haag of heg een goede optie.


Een haag vergt echter wel wat meer onderhoud dan bijvoorbeeld een tuinhek of schutting , aangezien u deze voor het mooiste resultaat minimaal twee keer per jaar dient te snoeien. Uiteraard kan een natuurlijke tuinafscheiding ook bestaan uit heggen , oftewel haagplanten, de specialiteit van Haagplanten. Wanneer u hiervoor kiest hebben wij goed nieuws voor u: de keuze is heel ruim. U hoeft alleen maar de van onze website te bekijken en u ziet het zelf.


De kosten moet je dan dus ook delen. Iedere buur is verantwoordelijk voor het onderhoud van de heg of schutting aan zijn of haar eigen kant. Jouw kant van de heg of schutting mag je helemaal eigen maken. Je kunt je schutting bijvoorbeeld schilderen, plantenbakken ophangen, of het laten begroeien met een mooie klimplant.


Jullie moeten dan alles in overleg doen en de kosten delen. Werken uw buren niet mee aan de vervanging? Dan kunt u de afscheiding uw eigen grond plaatsen en is deze alleen van u. Vrijblijvend tuinadvies voor uw mooiste hagen en heggen.


Heb je nu extra advies nodig voor de aanplant van je haag of wil je contact omdat je specifiekere vragen hebt neem dan contact met ons op. Wij staan je graag te woord. In de volksmond noemt men de kant en klaar haag ook wel kant en klare heggen. Op de pagina zelf plaatsen zie je de beschrijving voor het planten van de kant en klaar haag.


Wij wonen op een hoekhuis en willen de heg vervangen voor schuttingen er staan al hekken en deur van hard hout. De gemeente wil nu dat we donkere schuttingen plaatsen, voor het gezicht en we moeten voor de vergunning 5euro betalen, is dat normaal?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.