vrijdag 28 juli 2017

Gazon verticuteren

Zorg dat je gazon sterk en gezond blijft door te verticuteren. Ontdek hoe je jouw gazon snel en eenvoudig kunt verticuteren. Bekijk ons gehele tuingereedschap ssortiment online. Ruime keuze tuinartikelen online. De prijs kan enorm variƫren, maar aangezien het gazon maar maximaal twee keer per jaar geverticuteerd hoeft te worden is huren ook zeker een optie.


Wanneer en hoevaak verticuteren.

Zo heel erg vaak hoeft u het gazon niet te verticuteren. Afhankelijk van het gazon maar twee keer per jaar. Bij een heuvel of een schuine graswal kun je verticuteren door eerst met een riek gaten te prikken. Daarna kun je met een goede puntige bladhark het mos wegharken. Na behandeling ligt het gazon er niet al te florissant bij, maar na een paar dagen knapt het duidelijk alweer op.


Na het verticuteren kun je het gazon bemesten. Zeker wanneer je het gazon na het verticuteren gaat bemesten en doorzaaien zie je na enkele weken al resultaat. Tips om je gazon te bemesten vind je hier.

Hoe diep je moet verticuteren is afhankelijk van de mate van vervilting en de leeftijd van het gazon. Over het algemeen geldt een snedediepte van ca. Je houdt zo je gazon lekker luchtig.


Wat is verticuteren precies en hoe doe dit? Lees hier alle info over waarom en wanneer je je gazon verticuteert en waarom dit goed is voo rje gras. Om je gazon te verticuteren kan je kiezen tussen een verticuteerhark en een verticuteermachine op elektriciteit of benzine.


Het gebruik van een verticuteermachine neemt het zware werk uit handen en zorgt voor een mooi egaal resultaat. De keuze van verticuteerder is afhankelijk van de grootte van je gazon. Het gazon gaat dan namelijk mosvrij de winter in.


In het najaar het gazon verticuteren kan het beste in september gebeuren omdat je de kale plekken dan nog prima kunt bijzaaien. Laat het gras bij de laatste maaibeurt rond eind oktober zes centimeter hoog staan, zodat het gazon beschermd de winter in gaat. Dan groeit het gazon hard en herstelt het zich snel van een verticuteerbeurt. Als na een slechte zomer het gazon weer veel mos heeft dan kun je in september nog een keer verticuteren , bijzaaien en bemesten. Houd je gazon gezond en schoon door te verticuteren.


Je snijdt in de grasmat en bodem, zo verwijder je mos en krijgt de bodem weer genoeg lucht, licht en voedingsstoffen. Welkoop bied je naast advies over verticuteren ook de spullen die je nodig hebt. Verticuurmachines en verticuteerharken.


Gras verticuteren doe je in het voorjaar in april of mei en in het najaar in september of oktober.

Door het gras te verticuteren wordt het gazon weer mooi, alle mos wordt verwijderd. Zaai wel graszaad op de kale plekken die na het verticuteren zijn ontstaan. Om te voorkomen dat er weer mos groeit, kun je zorgen voor meer zonlicht op het gazon. Alle tuinartikelen shop je online.


De beste keuze tegen lage prijzen! Na de winter ziet het gazon er vaak wat minder mooi uit, het is dan tijd voor een opknapbeurt. Let er wel op dat deze methode vooral geschikt is voor kleine gazons. Handmatig verticuteren vergt namelijk behoorlijk wat inspanning, dus als je een groot gazon hebt is machinaal verticuteren misschien wat fijner.


Jong gras kun je het beste niet verticuteren. Ook net gelegde graszoden kun je het beste niet verticuteren. De worteltjes van het gras zijn niet genoeg ontwikkeld om weerstand te bieden aan een verticuteerhark. Het verticuteren van je gazon Wat houdt verticuteren in?


Maar wat is het nou precies? En waarom moet het gebeuren? Gelang de omstandigheden van je gazon moet dit sowieso 1x per jaar gedaan worden. Op het juiste tijdstip verticuteren zorgt ervoor dat je grastapijt mooi dichtgroeit. Maart-april is een goede periode.


Dan komt de grasgroei terug op gang. Gazon verticuteren kan eventueel ook in het najaar (september), maar niet te laat zodat er nog voldoende grasgroei is voor een goed herstel van de grasmat. Door je gazon te verticuteren kan het daarna weer ademen en komt het (regen)water weer bij de wortels. Als service kun je een verticutueermachine ook bij ons. Met verticuteren verwijder je een harde laag van mos of plantaardig afval van je gazon.


Vooral na de wintermaanden zit je gazon vaak vol met mos. Dit ‘losharken’ doe je met een verticuteermachine of verticuteerhark. Het gras verticuteren moet in de herfst gebeuren, zodat uw gras schoon de winter in gaat.


Dit kunt u in het voorjaar nog eens herhalen, als er geen kans meer is op nachtvorst. Het gras krijgt dan meer zuurstof en neemt dan voedingsstoffen beter op. Eventuele kale plekken in het gras kunt u dan ook meteen vervangen met nieuwe graszoden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.