maandag 24 juli 2017

Eetbare vaste planten

Goede kwaliteit vaste planten bestel je bij Tuincentrum. Hét online tuincentrum met meer dan 20. De veelzijdige groenblijver. Groot assortiment Camellia! Het tuincentrum dat thuisbezorgt.


Online, open-access, multidisciplinary journal from Nature Research.

Including plant biotechnology, breeding, cell biology, development, genetics and more! Landelijke bezorging lage prijs. Zoek naar vast planten op de nieuwe KensaQ. Gemakkelijke vaste planten voor een kleine stadstuin.


Om deze lijst samen te stellen ben ik met pen en papier in mijn tuin rond gaan lopen. Bij een eetbare tuin denk je al snel aan groenten, fruit of kruiden. Maar wist je dat er ook veel vaste planten eetbare planten zijn? Je zult onder de indruk zijn van de verrassende smaken, geuren en kleuren van deze superfoods.


Eetbare bloemen zijn er in alle soorten en maten.

Op mijn website staat een overzicht met welke eetbare bloemen er wanneer te oogsten zijn. Top meest geschikte eetbare wilde planten. Van onderstaande top (in willekeurige volgorde) eetbare wilde planten kun je, nadat je de planten goed hebt gewassen, bijvoorbeeld een stamppot, stoofschotel, soep, salade of saus. Handig overzicht van vaste eetbare planten voor het Nederlandse klimaat.


Bij het boekje zit een losse bijlage met een beschrijving van alle vaste eetbare planten die het in ons klimaat goed doen. Van elke plant is er een foto en staat beschreven wat en hoe je het kan eten en op wat voor grondsoort de plant het het beste doet. Een kleine eetbare tuin met vaste planten is een kloek boek dat fraai is vormgegeven en toegankelijk geschreven.


Het is kortom een boek voor iedereen die wil moestuinieren. Oostwoud gaat in op tal van praktische aandachtspunten zoals compost, onkrui van ontwerp naar aanleg en snoeien. Om iets lekkers uit de border te kunnen oogsten, moet je echt niet op zoek gaan naar heel bijzondere, moeilijk te verkrijgen soorten. De kans is zelfs groot dat er al enkele eetbare planten en bloemen in je siertuin staan. Er zijn eetbare struiken, vaste planten en eenjarige.


Veel plantdelen zijn eetbaar. Wat is lekker, gratis en gezond? Juist, de Nederlandse natuur. Je moet alleen wel een beetje voorkennis hebben om zo maar groenten en eetbare planten uit het wild te plukken voor consumptie. We helpen je een eind op weg met onze top wilde groenten en eetbare planten.


Alle soorten vaste planten direct vanaf de kweker.

Bestellen = razendsnel bezorgd! Bezorgers van vaste planten. In onze webshop vindt u een groot aantal planten die eetbaar zijn. Bekijk direct ons assortiment online.


PEPERMUNT Pepermunt is een vaste plant en dankt haar geur aan het hoge mentholgehalte dat in de groene delen van de plant aanwezig is. De plant bloeit van juli tot september met lilaroze bloemen en is goed te gebruiken in de border. Van de blaadjes kan men thee zetten. Het mooie is dat veel planten die wij nooit met eten zouden verbinden wel degelijk eetbaar zijn en in veel gevallen een heerlijke smaakversterker vormen bij de gerechten.


Uniek is de losse plantenlijst als keuzewijzer: met meer dan 2soorten eetbare vaste planten (met informatie over o.a. grondsoort, groeiwijze en toepassing in de keuken). Deze is uitneembaar en kan makkelijk meegenomen worden naar het tuincentrum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.