maandag 17 juli 2017

Prunus lusitanica variegata

Prunus lusitanica variegata

Haagplanten, zo bij u thuisbezorgd. Binnen werkdagen geleverd. Alleen de beste kwaliteit Prunus. Bestel online en kies zelf je afleverdatum! Hét online tuincentrum met meer dan 20.


Prunus lusitanica variegata

Genus Prunus can be deciduous or evergreen trees or shrubs with showy flowers in spring, and often good autumn foliage colour. De hoogte na jaar is 3cm. Deze plant is goed winterhard. Bloeit met witte bloemen in opstaande trossen.


Verdraagt snoei uitermate goed. Als u doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat u hiermee tevreden bent. De sterk geurende witte bloemetjes trekken veel vlinders en bijen aan. Na de bloei worden er bessen gevorm die zeer geliefd zijn bij vogels.


Ze groeien aan roodbruine twijgjes. Het bonte blad in combinatie met de roodbruine twijgjes zorgen voor een hogere sierwaarde van de plant. Planten die uit de grond zijn gehaald en weer herplant zijn krijgen het vaak wat moeilijk. Blijf vele maanden lang voldoende water geven en geef vooral ook organische mest, omdat u al zegt dat de grond arm is. It bears evergreen, narrowly elliptic, slightly undulate deep green leaves with white margins which turn pink in autumn and winter when leaf stalks and young twigs change colour to bright purple red.


Tijdens de bloei komen er slanke aren, die iets overhangen aan deze tuinplant. Ideaal voor groenblijvende hagen. De takken hebben een donkerrode kleur. Het is leerachtig, glanzend en daardoor erg decoratief. In de natuur kan de boom een hoogte van circa m bereiken, maar in cultuur blijft hij beduidend kleiner.


Prunus lusitanica variegata

Mooi als solitair of als haag maar kan uiteraard ook goed een plekje in de border krijgen. Nieuwe bladeren hebben dieproze twijgjes en in juni verschijnen er kleine witte bloemetjes die bijen en vlinders aantrekken. In het voorjaar verschijnt er prachtige witte bloesem die de tuin een sierlijk accent geeft. Hij groeit het beste op iedere bodem behalve een kalkrijke.


Ook in de winter blijven de bladeren aan de haagplant zitten, zodat je een mooie, dichte haag hebt. Portugese laurier - Prunus Lusitanica. In mei en juni komen er prachtige, witte trossen bloemen aan de haag. Bekijk de Prunus Lusitanica heester (K) bij Online Bomen en Planten.


Prunus lusitanica variegata

We kunnen de plant bij u thuis brengen, of u kan deze bij ons op de kwekerij afhalen. Over het algemeen is er niet veel snoei nodig. Als je wilt snoeien, doe je dat het best na de bloei. Prunus Lusitanica snoeien.


Prunus lusitanica : Klik hier voor de nieuwe site. Het fel groene blad geef veel kleur aan de tuin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.