donderdag 6 juli 2017

Overlast kauwen

Op zoek naar contactgegevens? Vind ze gemakkelijk en snel via Telefoonboek. Schade en overlast door de kauw. De kauw is een insecten en larven eter.


Wie weet een diervriendelijke oplossing ? Maar ook zaden, bessen en zelfs kadavers worden niet overgeslagen.

Door dit brede dieet is de overstap naar het eten van afval niet zo groot voor de kauw. Wat weer voor extra overlast zorgt. Wij hebben behoorlijk veel kauwen in onse tuinik probeer nu de tuin aantrekkelijk te maken voor kleine vogeltjes met bloemen en planten en voedsel, ik heb een voedersilo met een rekje maak de kauwen weten als nog alles er uit te jatten. Verder is overlast een ervaring en voor iedereen anders. Aan de kust ergeren sommige mensen zich weer aan meeuwen.


Probeer eerst te accepteren dat er nu eenmaal kauwen zijn die herrie maken. Is de overlast zeer groot dan komt dat meestal doordat mensen de vogels voeren. Veel boeren ondervinden last van kauwen.


Ze brengen namelijk veel schade aan het weiland aan.

Maar niet alleen op weilanden, ook in woonwijken kunnen kauwen voor veel overlast zorgen. Zo kunnen ze de plek rondom hun verblijfplaats enorm vervuilen met poep. Daarnaast kunnen ze ook veel schade aan je huis aanrichten.


Al wekenlang bij valavond veroorzaken kauwen overlast in Stabroek, Putte-Kapellen en Ekeren. Net als alle andere vogels die van nature in het wild in Nederland voorkomen, zijn kauwen beschermd op grond van de Europese Vogelrichtlijn. De bescherming van de kauw is in Nederland geregeld in de Wet natuurbescherming.


Bij een paar kauwen werd de kruin beschilderd met pastelkrijt. Geconfronteerd met hun spiegelbeeld begonnen de gekleurde kauwen met hun kop te schudden en met hun poten op hun kruin te krabben. Dit impliceert dat kauwen zichzelf zouden kunnen herkennen en over een bewustzijn beschikken.


Overlast met de kauw vermijden? Vogel, kauwen en duiven overlast ? Vogeloverlast is een onderschat probleem. Kauwen veroorzaken overlast. Wanneer we het over hinder of schade veroorzaakt door plaagdieren hebben, denkt men meestal niet gelijk aan vogels.


Toch kunnen verwilderde huisduiven, spreeuwen, kraaiachtigen, kauwen en meeuwen grote problemen veroorzaken. De piek van overlast doet zich voor in de zomermaanden juli en augustus. De jonge kauwen zijn dan nog bij hun ouders en vormen samen met hun ouders een grote groep.


Door hun grote aantal zorgen de kauwen voor overlast met hun lawaai, onrust en uitwerpselen.

Na augustus wordt de overlast minder. Ik heb overlast van kauwen ! Echter, schroom niet om contact met ons op te nemen zodat wij vrijblijvend een offerte kunnen maken ter wering van de kauwtjes. Als nestmateriaal, zoeken naar voedsel of gewoon voor het plezier. Om u te helpen deze baldadige vogels te weren of juist te verjagen, en uw rieten dak te beschermen hebben we een aantal tips op een rijtje gezet. We hebben veel te veel kauwen in de tuin, dus hebben we maar een ontmoedigingsbeleid bedacht!


Wel met een verrassend einde, want kauwen zijn toch best wel. Wat te doen als de kauw teveel wordt?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.