maandag 17 juli 2017

Bloemen met betekenis

Zoek naar bloemen met betekenis op de nieuwe KensaQ. Bloem en met tot goedkoper. Jij bepaalt hoe je betaalt! Vandaag bestel morgen in huis. Ervaar het gemak van Wehkamp.


Het gezegde: “Zeg het met bloemen ”, bestaat natuurlijk niet voor niets!

Met bloemen is het mogelijk om een boodschap over te brengen. Vrijwel elke bloem heeft zijn eigen betekenis. Dan is het net zo leuk als je een bloem kiest met een betekenis. Dat geeft een extra accent. Al tijden hebben bloemen een betekenis.


Op schilden, kastelen, vlaggen, schepen en kleding brengen mensen al eeuwen bloemen aan. Om te laten zien waar ze voor staan. Iemand die ziek is geef je bijvoorbeeld Chrysanthemum, omdat de bloem staat voor levensenergie.


Je geliefde geef je rozen, die voor liefde en overgave staan.

Betekenis van bloemen Wilt u iemand bedanken, een hart onder de riem steken, ’zomaar’ een bloemetje geven of een romantische sfeer kweken? Ook uitdrukkingen met bloemen , met de betekenis meteen onder het spreekwoord. Of om je huiswerk te maken voor school.


Een plant, en met name de bloem , heeft ons heel wat te vertellen. Haast ongemerkt hebben we bij het zien van bloemen , vruchten, kruiden en bomen gedachten en gevoelens. Mocht u denken dat die symbolische betekenissen die we aan planten toekennen verdwenen zijn, dan kunnen we gerust stellen dat u zich vergist. We nemen ook wel eens zomaar een bosje bloemen mee voor iemand. Over het algemeen zijn we blij met bloemen , maar zijn we dat nog als we zouden weten dat de bloemen symboliseren?


Niet alle bloemen hebben een vriendelijke of liefdevolle betekenis. Ook de kleur van de bloem zegt veel over de bedoeling van het presentje. De mogelijkheid om met bloemen een boodschap over te geven is prettig voor zowel de gever als de ontvanger als woorden te kort schieten.


Dan moet je natuurlijk wél de symbolische betekenis van bloemen weten. De meest bekende symbolische betekenis weten de meeste mensen wel. De symbolische betekenis van bloemen verandert soms, maar met het geven van bloemen willen we nog altijd iets duidelijk maken, we willen ons gevoel over brengen. Eigenlijk kun je zeggen dat bloemen onze persoonlijke boodschap symboliseert.


De kleur en ook de soort bloem heeft een symbolische betekenis. Een rode roos wordt veelal aan een dierbare of geliefde gegeven op een verjaardag of feestdagen. Maar wat is de betekenis van gele, witte, blauwe of zwarte rozen?

Vind bloemen met betekenis het nu op Kensaq. Vragen over uw product of over uw klachten. Laat je inspireren door ons grote aanbod Metz. Bel of mail met één van onze experts.


Bekijk ons uitgebreid assortiment gezondheidsproducten online of in onze winkel. Ruime collectie stalen en zilveren sieraden voor het hele gezin. Krijg je een prachtige bos bloemen of valt je een bepaalde bloem je steeds op?


Je wilt iemand iets duidelijk maken, maar je weet niet hoe? Je vindt hier de symbolische betekenis van bloemen. Zo kun je bijvoorbeeld met een rode roos de liefde verklaren.


Maar ook als je iemand wilt bedanken of je bewondering wilt laten. Hoewel de betekenis van bloem en kleur soms verandert, willen we met het geven van bloemen nog steeds iets duidelijk maken. Of de hieronder genoemde symbolische betekenis voor iedereen opgaat, is maar de vraag, maar leuk is het wel.


Er zijn heel veel soorten bloemen en ze hebben allemaal een andere betekenis. Zo is de betekenis van pioenrozen behoorlijk positief: geluk, liefde en gezondheid. De betekenis van tulpen is door de jaren heen veranderd van rijkdom naar liefde. En wat dacht je van de betekenis van zonnebloemen?


Want ik praat (oke schrijf ;)) veel liever over bloemen , met tips waar jij weer wat aan hebt. Want GO WITH THE FLOW (naja alleen dode vissen gaan met de stroming mee, am i right). Dit zijn de geluksbrengers van het nieuwe jaar (of elk moment waarop iemand wat geluk kan gebruiken) Nieuwjaar : 10x Geluk wensen met bloemen. De spreuk ‘zeg het met bloemen ’ is niet zomaar uit de lucht gegrepen.


Want veel bloemen hebben een speciale betekenis. Dus wilt u bijvoorbeeld iemand bedanken, of ‘zomaar’ een leuk bloemetje cadeau doen? Want dat maakt uw verassing natuurlijk wel extra bijzonder. Handig als je een boeket cadeau wilt doen! Hieronder een overzicht van wat welke kleur betekent.


Ten eerste zijn er veel verschillende soorten bloemen waar je uit kunt kiezen, met elk hun eigen unieke vormen en kleuren. Wanneer je een bloem tattoo wilt laten zetten, kun je gaan voor een bloem die je mooi vindt. Misschien wil je jouw bloem echter ook een extra betekenis meegeven.


Wellicht wisten ze de betekenis nog niet, dus dan krijgen de bloemen extra waarde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.