dinsdag 7 maart 2017

Goudreinet snoeien

Om vorming ervan te stimuleren dient de groei geremd te worden. Dit doe je door snoei , takken buigen en vruchtdunning. Snoei van fruitbomen is complex, waardoor veel mensen bang worden om te knippen. Kom jeer niet uit, vraag dan een vakman, bijvoorbeeld een hovenier of volg een snoeicursus.


Te vroeg snoeien (januari) kan de groei van jonge appelaars bevorderen.

Oudere bomen daarentegen kunnen stoppen met groeien als je te enthousiast te werk gaat. Let er trouwens altijd op dat je nooit bij vriestemperaturen snoeit ! Dit zou vorstschade kunnen veroorzaken. Hoe moet ik mijn appelboom snoeien ? U kunt de vorming ervan stimuleren door de groei te remmen, door te snoeien , takken buigen en vruchtdunning.


Een complex werkje, waarbij we u met alle plezier willen helpen en adviseren. De bloeitijd van de Goudreinet is in maart en april.

Appelbomen jonger dan vier jaar worden het best in maart of april van hun overtollige blaren ontdaan. Dat is tussen december en maart. Indien je je appelaar te laat snoeit (in april of mei), dan rem je de groei van de boom af.


Tuinieren in maart - snoeien rozen en andere planten, scheuren van vaste planten, wieden border, gras maaien, nestkastjes ophangen, verticuteren en vele andere tuinklussen Lees meer Voedertrog beplanten met vetplanten. Zure kersen-, krieken-, pruimen-, perzik- en abrikozenbomen kan men snoeien tijdens de maand augustus. Uiterlijk tot begin september. Het snoeien van zomerloten. Wanneer een sterke snoei ingreep werd uitgevoer vooral als er zwaardere takken worden weggesnoei zal de fruitboom talrijke waterloten ontwikkelen.


Hij kan gebruikt worden in appeltaart en appelmoes. Na bewaring is hij ook geschikt als handappel. De goudreinet is geen zelfbestuiver en is daarom andere appelrassen nodig om vrucht te dragen.


Door elk jaar goed te snoeien en te bemesten gaan deze bomen een mensenleven mee. Ze vraagt een speciale snoei , die bestaat in het opkweken van weinig gesteltakken die zo weinig mogelijk vergaffelt zijn. Voor mooi en lekker fruit moet je een fr. Ten eerste is het de bedoeling om een evenwichtige kroon (of leivorm) te ontwikkelen, met niet te veel gesteltakken.


Ten tweede zal de boom, om er vruchten van te krijgen van de boom, vruchtlot of spoortjes moeten gaan vormen.

Deze goudreinet is een goed te bewaren tot maart-april. Een goede bestuiver voor deze goudreinet is ‘James Grieve’, ‘Jonathan’, Alkmene, ‘Cox Orange’ en ‘Gloster’. De kleur is hoofdzakelijk rood. Het ras is gevoelig voor beurt jaren Een zoete handappel maar ook erg geschikt voor in de keuken. Wilt u weten wat de kosten zijn?


Snoeien van een hoogstam Goudreinet ? Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan bij onze erkende hoveniers uit uw eigen regio. U komt heel eenvoudig en snel in contact met één hovenier of meerdere hoveniers bij u uit de buurt. Beknopte en handige video.


Hiermee kan je gemakkelijk zelf aan de slag. Om het nog eenvoudiger te maken, is er ook een brochure gemaakt om mee te nemen in. Rode Boskoop met het aroma van goudreinet. Het is een redelijk vaste appel met een fris-zure iets zoete smaak en een typisch goudreinet aroma.


Wanneer appelboom snoeien. Je kunt appelbomen en perenbomen twee keer per jaar snoeien : Aan het eind van de winter in februari snoei je dikke oude takken weg en spaar je de kortloten. Schone van Boskoop, ook goudrenet, goudreinet of goudreinette genoem is een appelras. In juni snoei je nog een keer. Als reactie op de winterse snoei , maakt de boom veel waterlot.


Dit zijn de snelgroeiende recht omhoog schietende.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.