vrijdag 10 maart 2017

Hoogslaper bouwen

Ontdek onze collectie kinderbedden tegen kleine prijzen. Bekijk alle Bedden van Beter Bed. Kom naar de winkel of bestel online! Hoogslapers al vanaf € 1000!


Underlayment, eigenlijk een plaatmateriaal voor constructief gebruik in de bouw, uit het zicht, maar de betere -en wat duurdere- soorten zijn ook geschikt voor het bouwen van een hoogslaper.

Vooral omdat ze een mooie lichte tekening hebben. Van al deze soorten zijn op onze site voorbeelden te vinden op de pagina ‘gemaakt! Op Pinterest zag ik regelmatig een plaatje voorbij komen van een op maat gemaakt bed met kastruimte eronder in een kleine slaapkamer. Je kent het plaatje vast wel, want volgens mij heeft iedereen deze wel een keer gepind.


Dit zou perfect zijn voor Hiddes kamer. Uiteindelijk zal het vele hout er alleen maar voor zorgen dat de hoogslaper er nog mooier uit komt te zien. Om je zo goed mogelijk op weg te helpen heb ik hieronder de stappen beschreven die je moet doorlopen als je een hoogslaper bouwen gaat.

Bouwtekening hoogslaper (met bureau) Een hoogslaper kan je, als je een beetje handig bent, ook makkelijk zelf maken. Je kunt het hele bed in elkaar zetten. Maar van een gewoon ledikant kan je ook een hoogslaper maken. Met behulp van een bouwtekening hoogslaper geven we je hieronder suggesties voor het maken van een hoogslaper (met bureau).


Dat was voor mij de reden om zelf een hoogslaper te maken. Ik zag dat de constructie van een hoogslaper helemaal niet zo ingewikkeld was en besefte dat een hoogslaper maken daarom ook goed mogelijk was. Het resultaat hiervan is ondergebracht in diverse bouwtekeningen waarmee je dus ook verschillende soorten hoogslapers kunt maken. In een studentenkamer of kinderkamer met beperkte afmetingen creƫer je ruimte met een hoogslaper. Onder het bed is ruimte voor een bureau.


Vurenhout is de goedkoopste optie. In dit voorbeeld is gekozen voor een bed met een matrasmaat van 200x120cm (‘twijfelaar’) en een hoogte van in totaal 220cm. Wat ik mooi vond aan het ontwerp was dat het strak was en dat is het bed uiteindelijk ook geworden. De handleiding voor het bouwen was duidelijk, er is goed over nagedacht waardoor het een mooie afwerking heeft (de meeste schroefgaten worden weggewerkt). Boek uw Hotel in Bowen online.


Reserveer online, laagste prijzen. Bespaar tot wel via kiesproduct.

Zo vind je eerst precies welke materialen er nodig zijn om de hoogslaper te maken. Vervolgens lees je in welke afmetingen je het hout moet aanschaffen en zie je hoe jij de hoogslaper kunt maken. De showroom zit in Alkmaar. Dus ook voor een bedopmaat kunt u bij ons terecht. Profiteer van de laagste prijzen.


Wees er snel bij de voorraad is beperkt. Zelf een hoogslaper maken. Hieronder geven we je inspiratie hoe je zelf van een bestaande hoogslaper een uniek exemplaar kunt maken. DIY hoogslaper : Klik om te lezen hoe je deze DIY stoere hoogslaper maakt.


Ik heb een nieuwe studentenkamer en wil een hoogslaper in de kamer hebben maar heb geen zin in palen in mijn (toch al kleine) kamer. Mijn idee is het volgende: Een hoogslaper in een hoek van de kamer, zijden stevig bevestigen aan de muur (direct door de planken in de muur boren en met pluggen en schroeven vast zetten). Op zich is het zelf ontwerpen van een hoogslaper geen grote opgaaf. De hoogslaper moet ook stevig gebouwd worden en goed verankerd worden in de muur.


Een beetje handige timmerman maakt een hoogslaper precies op maat in de kamer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.