donderdag 23 maart 2017

Wanneer plataan snoeien

Vind wanneer plataan snoeien. Zoek naar wanneer plataan snoeien op de nieuwe KensaQ. Plataan snoeien : wanneer ? De hoofdsnoei van de dakplataan valt in februari, in juli worden vaak nog omhoog groeiende takken die het beeld verstoren, verwijderd.


Een plataan snoeien is niet moeilijk, maar kost wat tijd.

Het enige wat je hoeft te doen is alle opgaande twijgen van de dakplataan te snoeien. Wil je een plataan snoeien ? Wanneer moet je de plataan snoeien ? Ook hier geldt voor de diverse soorten dat er verschillende periodes zijn waarin zij het best gesnoeid kunnen worden. De gewone plataan snoeien moet op een ander tijdstip dan de dakplataan of de leiplataan. Dakplatanen hebben een winter- en zomersnoei nodig.


Gedurende de wintersnoei (februari) knip je de takken tot maximaal twee knoppen. Je kunt ook verder snoeien , maar hierdoor zullen de twijgen later uitlopen.

Wel is een plataan van nature een sterke groeier, die in de loop van het seizoen veel opgaande scheuten vormt. Er komt tijdens het snoeien een soort beharing vrij, die kan zorgen voor een zeker keel, jeukende ogen en het kan zijn dat je moet hoesten. Je kunt je met de volgende tips tegen een allergische reactie beschermen: Snoei na een regenbui of sproei de plataan zelf nat. Zo blijven de haartjes beter aan het blad vastzitten.


Dit is daarom de ideale tijd om de plataan te snoeien. De wintersnoei kun je van oktober tot maart uitvoeren. Snoei de boom niet met vorst, dat geldt voor bijna alle boomsoorten. Als u dit heeft gedaan, dan is snoeien eigenlijk niet meer nodig. Hoe en wanneer plataan snoeien.


Heeft u een kroon die te veel schaduw geeft, of een kroon die te groot is uitgegroei dan kunt u deze snoeien door takken van de kroon te lichten. Dit is moeilijk werk, als u onervaren bent, kunt u dit het beste laten doen door een hovenier. PLatanen zijn zeer sterke planten en kunnen in principe het hele jaar gesnoeid worden. Voor echt groot snoeien moet je wachten tot na het vallen van de bladeren, hetgeen voor overige snoeibeurten overigens wel beter is. Verschillende plataan soorten.


Er bestaan verschillende soorten plataan die ieder op een andere manier hun goede eigenschappen hebben. De vorm waarin je hem snoeit is geheel afhankelijk van de functie. Zo heb je knotplatanen, leiplatanen en dakplatanen en natuurlijk gewoon de boom zelf.

Het enige waar je rekening mee dient te houden bij plataan snoeien is wanneer je hem mag snoeien. Het snoeien van een dakplataan is een jaarlijks terugkerende klus. De plataan snoeien moet in februari gedaan worden met goed gereedschap. In dit artikel lees je hoe en wanneer je de dakplataan het beste kunt snoeien.


In de zomers is er immers bijna altijd werk zat. Een boom snoeien in de zomer is beter voor de boom omdat de boom zich dan snel kan herstellen. Het word aangeraden een boom te snoeien op juni, want dan is de groei van de boom het minst en kan de boom ook minder sap verliezen (bloeden). Lees alles over onderhoud en snoeien van leibomen op deze pagina.


Leibomen hebben onderhoud nodig, echter er zijn veel soorten die ook weer verschillende aandacht nodig hebben. Per boomsoort kunnen er andere zaken zijn waarmee rekening gehouden moet worden tijdens het snoeien. Dat is een ander paar mouwen.


Er zijn veel soorten snoei en het is bovendien afhankelijk van wat je boom nodig heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.