donderdag 23 maart 2017

Hortensia's verplaatsen

Hét online tuincentrum met meer dan 10. Kwaliteit voor lage prijs. Als je een hortensia verplaatsen wilt kun je dat doen in de lente.


Lees hoe je een hortensia verplanten, verpotten of delen kunt. De ideale tijd om de hortensia te verplaatsen is in maart of april. Dan zit er namelijk nog geen blad aan de hortensia en kun je goed zien wat je doet.

Daarnaast heb je in die periode weinig kans op vorstschade. Om jaren van een mooie plant te kunnen genieten is het niet belangrijk, dat u. Wanneer mag je een hortensia snoeien en verplaatsen ? Nu of juist pas in het voorjaar? Als je op internet zoekt, verschillen de meningen hierover. Gister vertelde iemand me dat ik de stengels waar nu bloemen in zitten moet afknippen, dan zou hij volgend jaar op andere takken bloeien. Of je hem nu wilt verplanten of verpotten,.


Op internet wordt aangeraden dat een hortensia verplaatst moet worden voordat er blad komt zo in maart of april. Moet ik nog wachten of liever nu verplaatsen !

Ik heb in het voorjaar een 15-tal witte hortensias geplant op een rij in volle grond. Nu ben ik van plan om die binnenkort (voor het begint te vriezen) in een grote pot over te planten. De hortensia komt van oorsprong uit bosachtige gebieden waar beschutting tegen de felle zon aanwezig is.


Het bloeiseizoen loopt op zijn ein dat blaadjes en bloemen nu verkleuren kan dus prima. Het is bij het kiezen van een. Verzorging in de vorm van bemesten en water geven is sowieso erg belangrijk voor de hortensia om te groeien en bloeien. Lees alles over verschillende soorten hortensia, planten, verplaatsen , snoeien, verzorging en uiteraard over het bepalen van de kleur. In het park waar ik woon zijn er zeer grote witte hortensias , een beetje puntige bloemen.


Geen van de mensen die de park onderhouden weet welke soort ze zijn. In oktober trekken ze zeer veel bijen. Als imker is het voor mij belangrijk op mijn bijenstand zoveel mogelijk drachtplanten voor elke jaar getijde voor de bijen te planten. Kan ik dat nu doen of moet dat. Bemest uw hortensias bij voorkeur begin augustus , deze maand worden immers de bloemen voor volgend jaar aangemaakt bij de meeste soorten en een tweede maal midden tot eind maart als de dagen wat warmer worden en de planten weer beginnen groeien.


Geef nooit teveel mest in een beurt , beter is het een paar keer een kleine hoeveelheid geven. In de plantenfamilie van de hortensia (Hydrangea) treft men verschillende planten aan. De meeste soorten zijn afkomstig uit Zuidoost-Azië.


Aluin voor Hortensias is te koop bij tuincentra. Zorgen dat de grond voldoende vochtig is, is inderdaad van belang voor warme zomerse dagen.

Je merkt het snel genoeg als er water moet worden gegeven, de blaadjes en bloemen gaan slap hangen. Na een week of drie vormen zich worteltjes aan het stekje. Klimhortensia vormt vele witte bloemschermen.


Je ziet dan dat het stekje weer begint te groeien. Op dat moment kun je het stekje gaan verplaatsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.