woensdag 15 maart 2017

Buitenkraan vorstvrij maken

Voorzien van een KIWA goedgekeurde keerklep. Of afhalen in van de filialen. Vorstvrije Buitenkranen van o. Reserveer online, laagste prijzen. Er zijn andere soorten buitenkranen te koop.

Deze worden vorstvrije buitenkranen genoemd. Deze zijn wel duurder in aanschaf maar zorgen wel dat je minder hoeft te doen om je buitenkraan winterklaar te maken. De meest gangbare manier om een vorstvrije buitenkraan te installeren is net als je normale buitenkraan , aan de muur.


Binnen in het toilet, waar water wordt afgetapt van het fonteintje is een kraan geplaatst. Deze heb ik nu dichtgedraaid en de kraan buiten opengedraaid. Een buitenkraan komt goed van pas als je snel even de tuin wilt sproeien, de planten water wilt geven of de auto wilt wassen.


Zo hoef je nooit meer die lange tuinslang onhandig door het hele huis uit te rollen.

In dit stappenplan lees je hoe je zelf een buitenkraan kunt aanleggen en wat je daar precies voor nodig hebt. Als er geen water in staat kan het ook niet bevriezen. Laat de buitenkraan open staan, mocht er toch nog iets in zitten, kan het er uit. Wat we echter nog niet eerder behandeld hebben is het installeren van een vorstbestendige buitenkraan.


De vorstbestendige buitenkraan in een nieuw jasje! De vernieuwde buitenkraan ziet er aan de buitenkant van de muur (bijna) hetzelfde uit, maar de techniek in de muur is anders. Ook zal de installatie nog minder tijd in beslag. Stappenplan buitenkraan aanleggen.


Met het stappenplan van de Loodgieter-Expert uit Amsterdam wordt een buitenkraan vervangen of het opnieuw plaatsen en monteren bijna een fluitje van een cent. In verband met bevriezingsgevaar adviseren we de buitenleiding zo kort mogelijk te maken. Dit doe je door de buitenkraan open te zetten totdat hier totaal geen water meer uitkomt.


Vanaf dit moment zal de leiding niet meer barsten in de winter. De laatste stap in het proces om de buitenkranen winterklaar te maken is het isoleren van de kraan. Dit kan gedaan worden door een paar lagen plastic om de kranen vast te maken.


Het voordeel hiervan is dat u de leiding ’s winters kunt aftappen.

Op deze manier voorkomt u dat de boel bevriest. Het is van belang om de buitenkraan vorstvrij te maken. Hoe hou je een buitenkraan vorstvrij als er geen aftapkraantje aanwezig is ? De waterleidingen in ons huis zijn Uponor flexibele leidingen. Boek uw Hotel in Marken online.


De leiding naar de buitenkraan zijn ook van Uponor. Steeds meer mensen kiezen voor een vorstvrije buitenkraan. Een vorstvrije buitenkraan is uitgerust met een lange spindelas. Deze spindelas zorgt dat de watertoevoer aan de binnenkant van de spouwmuur wordt afgesloten.


Zo kan de buitenkraan en de waterleiding dus niet meer bevriezen! Bekijk ons assortiment Buitenkranen in onze Onlineshop. Eenvoudig online bestellen. Wij gebruiken cookies om het winkelen bij HORNBACH gemakkelijker te maken. Voor het aanleggen van een vorstvrije buitenkraan is het nodig om gebruik te maken van of een muurplaat of een gevelkom.


Een muurplaat wordt het meeste gebruikt onder de klussers die zelf aan de slag gaan. Een gevelkom ziet er vaak mooier uit, doordat deze gedeeltelijk in de muur zinkt. Wil je zelf een buitenkraan aanleggen, dan kun je gebruik maken van het onderstaande stappenplan. Voordat je een buitenkraan aanschaft is het misschien goed om te overwegen of je een vorstbestendige buitenkraan wilt. Deze is wellicht iets duurder maar u bent niet verplicht om tijdens de vorstperiode het water naar de kraan af te sluiten.


KIWA gecertificeerde keerklep onder de merknaam BONFIX. De ingebouwde keerklep voorkomt het terugstromen van vervuild water. De kraan is voorzien van zowel een kunststof handgreep als een extra, losse kunststof bedieningsleutel. Warmteservice kan u alles vertellen over de voor u meest geschikte buitenkranen.


Deskundigheid staat bij ons voorop.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.