maandag 13 november 2017

De kakkerlak

Geschreven bij Harry Hole - De kakkerlak. Ik verwachtte een vervolg op het laatste boek betreffende H Hole (waarin ik denk dat hij dood gaat) de kakkerlak is echter het tweede deel van de hole-serie Wel goed natuurlijk. De Noorse auteur Jo Nesbø behoeft nauwelijks introductie. Om maar meteen met de deur in huis te vallen: De kakkerlak is deel twee van de tot nu toe negendelige Harry Hole-serie.


Een ‘oudje’ dus, waarvan tot voor kort de vertaling ontbrak.

Kakkerlakken zijn vrij sterk en kunnen lang zonder. De Duitse kakkerlak kan tot tien tot veertig dagen zonder eten. De oosterse houdt het hoogstens een maand vol.


De Amerikaanse kan tot wel zes weken zonder eten en is daarmee de winnaar. Hoe verspreiden kakkerlakken zich? De meeste kakkerlakken komen Nederland en België binnen door handelsverkeer.


De bruin-gestreepte kakkerlak heet in Spanje cucaracha marrón con bandas en in het Latijns supella longipalpa.

Oggy en de kakkerlakken , zodat kinderen deze op een veilige manier kunnen bekijken. Beklaagde heeft in raadkamer verklaard dat hij van de afbeelding van de Israëlische vlag met een hakenkruis geen gebruik meer maakt of zal maken omdat ook hij beseft dat hiermee veel mensen, zeker van joodse afkomst, worden gekwetst. Hetzelfde geldt voor de afbeelding van de Israëlische vlag met een kakkerlak erop. Om verspreiding van en naar andere ruimtes te vermijden, kan het helpen om de kieren en naden rond CV-leidingen waar mogelijk af te dichten met bijvoorbeeld siliconenkit. Lucky Luke: Op naar het westen spelen de kakkerlakken Dee Dee, Marky en Joey een cameo in deze film, ze zijn pas in beeld te zien nadat Averell Dalton zijn regendans heeft gedaan in de woestijn.


Jo Nesbo kan detectives schrijven, dat mag duidelijk zijn! Als lezer wordt je een aantal keren op het verkeerde spoor gezet waardoor De kakkerlak tot de laatste pagina spannend blijft. De ontknoping is verrassend én geloofwaardig. Het vangen van een kakkerlak is daardoor haast onmogelijk. Door hun afgeplatte lichaam kunnen de kakkerlakken zich in heel smalle kieren verstoppen.


Soorten kakkerlakken in Nederland. Het verhaal is ook goed geschreven, waardoor de casual lezer zich zal kunnen vermaken. De Macropanesthia rhinoceros (grote gravende kakkerlak ) is de zwaarste kakkerlak , deze soort kan wel centimeter groot worden en gram wegen.


Daarnaast kan deze soort ook nog eens jaar oud worden, terwijl de meeste kakkerlakken niet ouder worden dan 2. De grote gravende kakkerlak leeft in Australië en is overigens niet gevaarlijk.

Bij de voortplanting van de kakkerlak zijn de koppen van de kakkerlakken dus van elkaar af gedraaid. Een vrouwtje zorgt gemiddeld één keer in haar leven voor nakomelingen. Eitjes bij de voortplanting van de kakkerlak. Als de voortplanting van de kakkerlak heeft plaatsgevonden, ontstaan er eitjes.


Om deze eitjes heen zit een zak-achtige structuur. Bruin-gestreepte kakkerlak. In De kakkerlak wordt Hole naar Thailand gestuur om de moord op de Noorse ambassadeur te onderzoeken. Deze kakkerlak heeft een lichte kleur maar twee bruine strepen over de vleugels en bruinachtige.


De ambassadeur is gevonden in een louche motel, met een mes in zijn rug. De zoektocht naar de moordenaar moet zo onopvallend mogelijk gebeuren, want het publiek weet slechts dat de ambassadeur gestorven is door een hartaanval. Op de wc bril, badkamer en vanmorgen op het aanrecht tijdens het ontbijt. De kakkerlak wordt met de angelachtige legbuis eerst verdoofd en vervolgens met een andere substantie ingespoten die het vluchtreflex uitschakelt.


De kakkerlak kan nog wel lopen, en de wesp stuurt de kakkerlak door een van de antennes vast te houden het holletje in waarna het ei wordt afgezet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.