maandag 27 november 2017

Houtkever herkennen

De kevers zijn chocolade bruin van kleur en hebben een ronde doorsnede. Het houtwormkevertje verbergt meestal zijn kop onder het halsschild. Een wijfje dat bevrucht is legt ongeveer tot eitjes.


Zoals meermaals in dit artikel beschreven wer zijn er verschillende soorten kevers die voor houtworm zorgen. Houtworm herkennen begint zodoende bij het herkennen van deze keversoorten.

De meest bekende keversoorten zijn de houtkever , de boktor, de houtwormkever, de spinthoutkever, de klopkever, de heipaalkever en de bonte knaagkever. Pas als de larven zijn ontwikkeld en verpopt in het hout komt de kever enige tijd later tevoorschijn door eerst het boorsel uit de gang te schuiven en vervolgens uit te vliegen. De uitvliegopening is tot millimeter, en is hieraan te herkennen , alle andere bekendere kevers hebben openingen van minstens mm. Het belangrijkste wat u moet doen als u last heeft van kevers in huis, is de soort kever identificeren.


Veel soorten kevers zijn namelijk onschadelijk, maar sommige soorten kunnen wel degelijk veel schade aanbrengen aan uw woning. Op deze pagina vindt u een overzicht van verschillende soorten kevers. Boktor herkennen : hoe ziet dit beestje eruit?


De boktor die binnen uw woning leeft, heet officieel de hylotrupes bajulus.

Een boktor herkennen doet u door naar het lichaam van deze ongediertesoort te kijken. Vaak is een boktor te herkennen aan een lichaam van tot 2. Houtwormkevers worden in het algemeen aangeduid als houtworm. Ze leven in de natuur en in gebouwen en tasten hout van loofbomen en naaldbomen aan.


De gaatjes zijn niet groter dan een millimeter. Grotere gaatjes in het hout worden veroorzaakt door boktorren of grote houtkevers. Er is veel verwarring rondom de verschillende soorten Houtkevers. De Houtkever herkennen is daarom lastig. Dit kan nogal wat problemen geven als u last hebt van Houtwormen en hier zo snel mogelijk van af wil.


De basisvorm is meestal wel dezelfde. Het is belangrijk de symptomen te herkennen van de schadelijke houtborende insecten en hun houtwormen in uw houtwerk binnenshuis en uw hout direct te behandelen. De aanwezigheid van houtworm herkent u aan gaatjes in het hout en vers boormeel.


Boormeel zijn de uitwerpselen van de larven. Houtworm is een verzamelnaam voor de larven van verschillende keversoorten zoals de boktor, de klopkever en de houtkever. Hoe kun je houtworm herkennen ? Ze bouwen boorgangen in het hout en tasten daarmee de houtstructuur aan.

Het is onmogelijk om boktorren en houtwormen zelf te bestrijden. En als u één houtkever of houtworm in huis heeft dan zitten er vaak nog meer op andere schuilplaatsen. Bij boktorren is het belangrijk dat u snel een professionele insectenbestrijder inhuurt. Boktorren leggen namelijk snel eitjes waar larven uitkomen. This feature is not available right now.


Een kijkje in de kraamkamer van de houtkevers. Hulp nodig bij herkennen van houtworm? Denkt u dat u last hebt van houtworm of houtwormkevers en wilt u houtwormen herkennen en bestrijden? Het zijn namelijk de gaatjes in het hout die u meestal aan het denken zetten. Uit het boormeel en de ‘gaatjes’ kan men afleiden om welk soort insect het gaat.


Houtworm maakt kleine ronde gaatjes, grotere gaatjes zijn afkomstig van de houtkever of de boktor. Huisboktor kan in uw houtstructuur schade veroorzaken. Roep tijdig professionele hulp in, wij helpen u de boktor bestrijden dmv.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.