donderdag 30 november 2017

Rozen gaan hangen

Boek uw Hotel in Hagen online. Reserveer online, laagste prijzen. Liebevoll zusammengestellte Blumengeschenke für jeden Anlass mit 7-Tage-Frische-Garantie. Hangen je rozen binnen vijf dagen slap op de vaas? Als rozen na een paar dagen al lelijk beginnen te worden, betekent dat niet dat je de bos meteen in de prullenbak moet gooien.


Met deze tip knappen ze meteen weer op.

Volg dit stappenplan, en je rozen kunnen er weer even tegenaan! Als u niet wilt dat de kopjes te snel gaan hangen kunt u het beste de doorns afsnijden, zoveel mogelijk blad van de steel halen, de stelen aan de onderkant flink schuin afsnijden en in water zetten waar u een beetje suiker in hebt opgelost. Al jaren gaat het nagenoeg altijd prima met mijn gekochte of gekregen rozen. Eerste vereiste is echter wél een brandschone vaas.


Recht of schuin afsnijden maakt in principe weinig uit, wel schoon water. Alle bloemen doen het hier altijd prachtig, alleen rozen hangen slap voor ze helemaal tot bloei gekomen zijn. Ze maken mooi blad en er komen knopjes maar die knopjes gaan direkt hangen.


En als er dan al paar open gaan komen erna geen nieuwe knopjes meer.

Hieronder een overzicht van de soorten rozen. Klimrozen, geurende rozen en rozen voor de border. De roos blijft gewoon de allermooiste en meest geliefde bloem ter wereld.


Kies voor je tuin sterke rozen , die niet ziek worden, weinig snoei en onderhoud vergen en maandenlang enthousiast bloeien en geuren. Ook voor mij geen rozen meer, wat ik ook doe (warmer water e.d.), de kopjes gaan hangen. Zet de rozen bij voorkeur in een glazen vaas die altijd schoongemaakt is met chloor. Aardewerk en stenen vazen zijn minder geschikt omdat zij poriën hebben waarin bacteriën achterblijven.


Deze verstoppen de vaatbundels in de steel, waardoor de roos geen water op kan nemen en de knop laat hangen. De stelen en bloemkoppen moeten stevig rechtop staan en mogen er zeker niet slapjes bij hangen. Koop bij voorkeur rozen met een iets geopende knop. Plaats uw rozen na aankoop zo vlug mogelijk in water en laat ze zeker niet een aantal uren in een oververhitte auto uitdrogen. Koffie wordt bitter en tijden vervliegen.


Schepen vergaan, koek raakt op. En sommige bloemen gaan dood in de knop. Ik heb onlangs mijn rozen geplant maar de dag erna zijn ze slap gaan hangen. Daarna heb ik wat meer water gegeven, het leek te helpen maar het grond is nu nat genoeg maar ze hangen nog steeds slap.


Gaan rozen toch hangen , snijd dan nogmaals een stukje af en zet ze daarna, gerold in een natte krant, een nacht in een emmer water. Zet rozen in vazen schoongemaakt met chloor en nagespoeld met water.

Voor rozen met slappe stengels en grote bloemen, kan wind echter. Zo worden de rozen direct na de oogst in bakken met schoon koud water met. Bloemen die in een vaas met water staan en toch slap gaan hangen ,. Rozen zijn gevoelig voor bacteriën. Een goede start is rozen te kopen met. Zorg nadat je de rozen schuin hebt afgesneden, dat deze zo snel mogelijk in de vaas met water komen te staan.


Als de schuin afgesneden stengels te lang in contact staan met lucht staan, zorgt dat er uiteindelijk voor dat de kop van de roos gaat hangen. Aspirine heeft zelfs een negatief effect: sommige bloemen gaan er juist van hangen. Wat wel kan helpen, is een klein beetje frisdrank in het water.


Door zuren en suikers blijven je bloemen mooi, maar het is een stuk moeilijker te doseren dan gewoon snijbloemenvoedsel. En dat is nog altijd de beste optie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.