woensdag 22 november 2017

De beukenhaag

De grootste collectie beukenhaag hier! Beukenhaag tegen de laagste prijzen. Bestel Haagplanten bij Beslist. Het grootste online winkelcentrum. Alle merken voor de laagste prijs.


Meerdere aanbieders en soorten.

Zoek naar beukenhaag poten op de nieuwe KensaQ. Vrijstaand vakantiehuis voor personen in de Achterhoek. Voorzien van alle comfort en met veel rust en ruimte. Mooie omgeving voor wandelen en fietsen.


De beukenhaag planten die wij kunnen aanbieden zijn de groene beuk (fagus sylvatica) en de rode beuk (fagus sylvatica atropunicea). Haagbeuk planten zijn de carpinus betulus, deze is bladverliezend. De carpinus betulus bieden we zelf niet aan.


Naast het aanbieden van de beukenhagen kunnen wij ook taxushaag planten aanbieden.

De Fagus sylvatica wordt het meeste als haagplant aangeplant. De haagbeuk (Carpinus betulus) is de bladverliezende beukenhaag. Een andere reden om voor de haagbeuk te kiezen is dat deze beter gedijt op kleigronden. Na het aanplanten, kunt u het best de beukenhaag direct op een en dezelfde hoogte toppen.


Doe dit alleen als het niet vriest en er geen vorst is voorspeld. Als de beukenhaag eenmaal is aangeslagen snoeit u deze tweemaal per jaar. Eenmaal in juni voor de langste dag en vervolgens nog een keer in september.


De bladeren worden in het koude seizoen bruin en dor maar ze blijven wel aan de haag zitten. Hierdoor behoud je voldoende bescherming tegen inkijk. In dit artikel kom je meer te weten over de beukenhaag. Uit de inleiding heb je waarschijnlijk al begrepen dat een beukenhaag niet hetzelfde is als een haagbeuk.


De hoogte van de beuk is berekend als de haag is geplant! Wij adviseren de beukenhaag tweemaal per jaar te snoeien, zodoende houdt u een mooie dichte haag. De beste snoeimaanden zijn april en september. De aangeboden beukenhagen zijn allemaal goed vertakte planten. De meeste beukenhagen bereiken na jaar ongesnoeid allemaal een hoogte van 4-meter.


De kwaliteit van een beukenhaag.

Bij ons krijgt u altijd haagkwaliteit geleverd. Dit wil zeggen dat de planten tot onderaan de stam takken hebben, die zo uitgroeien dat u van onderaf aan een mooie volle haag krijgt. Al onze potplanten staan op ons eigen containerveld. Haagbeuk daarentegen is bladverliezend in de winter en kan beter tegen een vochtige en winderige omgeving.


Super lekker vlees en zeer. De beukenhaag en de haagbeuk dienen minimaal één maal per jaar te worden gesnoei vóór de langste dag van het jaar. Het snoeien van de haag heeft als resultaat dat de haag goed dicht groeit. Voordat de haag de gewenste hoogte bereikt dient u dus meerdere malen terug te snoeien.


Toch zijn er wel aantoonbare verschillen. De beukenhaag behoort tot de familie van de beuken, terwijl de haagbeuk tot de familie van de berken behoort. Ook groeit de haagbeuk sneller dan de beukenhaag en heeft ruw blad met diepe nerven. De beukenhaag is een haagplant die voor een mooie, lage prijs verkocht wordt en op elke gewenste hoogte kan worden gesnoeid.


Omdat de bladeren van de beuk alleen verdorren maar niets laten vallen, geeft een beukenhaag ook in de winter nog privacy. Deze factoren hebben er zeker aan bijgedragen dat de beukenhaag populair is geworden. In juni zal de beukenhaag al centimeter zijn gegroei je kunt dan ook het beste deze maand gebruiken om de beukenhaag te snoeien.


Wil je de beukenhaag nog graag een lichte knipbeurt geven dan kun je dat doen in augustus, maar zeker niet later. Als het nodig is kun je een beukenhaag drastisch snoeien. Deze beukenhaag , die halverwege de 18e eeuw werd aangeplant, heeft inmiddels een hoogte van meter en is een toeristische attractie geworden. De haag zit er haast uit als een bergwan een grote groene muur die in het najaar prachtig bruin wordt.


Inspirerend voor de liefhebbers van beuken! Op de klei is daarom de haagbeuk al gauw een betere keuze. Een beukenhaag is iets anders dan een haagbeukenhaag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.