donderdag 30 november 2017

Duiven vangen

Verken Vang vanuit een vakantiehuis. Nu eenvoudig online boeken! Zoek naar overlast duiven op de nieuwe KensaQ. Beste resultaten voor duivenbestrijding op Finecomb.


Duivenvangkooien zijn er in vele soorten, wij verkopen alleen die duivenkooien die ook echt goed vangen.

Want alleen de beste duivenvangkooi is goed genoeg! In het onderstaande overzicht hebben we een selectie gemaakt van goede vallen voor duiven. Belangrijk voor de keuze van een juiste vangkooi is het formaat van de kooi.


Het dier moet namelijk makkelijk in de kooi kunnen lopen. Als de kooi te klein is dan zal het dier niet snel de kooi inlopen en dan wordt het vangen van de duiven in dit geval. Het vangen wordt discreet uitgevoer uit het zicht van uw klanten en uw medewerkers. Eventueel onbedoeld gevangen vogels worden ongedeerd vrijgelaten.


Door de duiven te vangen , in plaats van duivenwering aan te brengen, voorkomt u dat de duiven een ander gedeelte van uw pand uitzoeken om te zitten en hun nest te bouwen.

Duiven hebben een hele nuttige taak: ze vangen boeven, vleermuisjagers en redden een kermis van een stinkbom. Dat had je vast niet achter duiven gezocht! Duif Rots, de kleine blauwe vogel op de omslag, is een meester in vermommen en samen met zijn vrienden Curly en Pozzie lost hij mysteries op. Duiven vangen kan gebeuren met behulp van kooien welke geplaatst worden op daken hierbij worden in de meeste gevallen de duiven in een tijdsbestek van ca drie weken allemaal weggevangen. Ook kunnen ze soms gevangen worden met een schietnet.


Rots is een duif en niet zomaar een duif , maar een duif die zich enorm goed kan vermommen. Daar kun je als duif op de boerderij natuurlijk helemaal niks mee. Op een dag verschijnt de oude duif Grootkopper. Hij is een team duiven aan het samenstellen waarmee hij boeven kan vangen.


Hiervoor zoekt hij nog een duif die een kei is in VERMOMMEN. Alhoewel Avonda Faunabeheer vooral duiven vangt voor zakelijke klanten, ontvangen wij ook regelmatig vragen van particulieren die duivenoverlast ervaren in hun tuin of op hun balkon. Met deze doe-het-zelf oplossingen kunt u de duivenoverlast bestrijden. Let wel, dit zijn symptoombestrijdingen en vaak geen definitieve oplossingen.


Savonds zit de duif er helaas niet, vanaf een uurtje of laat hij zich al niet meer zien. Als je het mijn raad wilt, moet je niet die duif vangen maar gewoon het nest weghalen. Duiven maken een heel slordig nest dus het zit eigenlijk nergens aan vast.


En daarbij gaat het natuurlijk niet om één duif , maar vast en zeker om twee.

Om de duif wat aan te laten sterken kun je water en ongekookte rijst voeren. Als de duif na één of twee dagen nog op zijn plaats blijft, probeer hem dan te vangen. Soms kan dit een lastig klusje zijn. Een tip is om een doek over de duif te gooien. Je kunt de duif dan met doek en al oppakken en het jaartal en ringnummer aflezen.


Op zoek naar contactgegevens? Vind ze gemakkelijk en snel via Telefoonboek. Graag brengen wij het vangen van verwilderde duiven met vangkooien onder uw aandacht. Onlangs is een NVPB-lid aangesproken door een bijzondere opsporingsambtenaar (boa) van de provincie. Het gebruik van vangkooien voor verwilderde duiven zou op grond van de Flora- en faunawet niet toelaatbaar zijn en de vangkooien zijn in beslag genomen.


Met dit formaat net kunt u vangen : - halsbandparkieten - duiven - kauwen - kraaien - eksters - gaaien - roofvogels. Het net is zowel op de grond als op een paal te gebruiken. Paalklem wordt meegeleverd. Het vangen van duiven heeft geen zin, als er niet aan bepaalde eisen wordt voldaan.


Er zijn instellingen die een grafiek gebruiken om dat weer te geven. Deze grafiek geeft onophoudelijk weer dat er een aanwas is na iedere vangactie. Dit gegeven is alléén juist als je uit een groep van bijvoorbeeld 1. Slagnet x 70cm voor het vangen van grote vogels zonder deze te verwonden of te bezeren.


Nog een leuk feitje: De duurste duif ooit verkocht was maar liefst $400. Verkocht in Dubai) Misschien een minder leuk feitje voor diegene die duiven proberen te verjagen: Als je een duif vangt en een paar kilometer verderop weer loslaat vliegt hij vrijwel direct weer terug naar de plek waar hij gevangen is. De duiven zullen na het verjagen snel weer terugkeren en opnieuw overlast veroorzaken.


Een manier om de overlast tegen te gaan is door de duiven te vangen. Avonda Faunabeheer is gespecialiseerd in het bestrijden en wegvangen van duiven in de zakelijke sector als, overheidsinstellingen, bedrijfspanden, terreinen en industriegebieden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.