vrijdag 10 november 2017

Hortensia limelight kopen

Hét online tuincentrum met meer dan 10. Kwaliteit voor lage prijs. Op zoek naar contactgegevens? Vind ze gemakkelijk en snel via Telefoonboek. De hydrangea serrata zijn afkomstig uit Oost Azië.


Ze hebben schermvormige bloemen. Het verschil met de schermvormige bloemen van de boeren hortensia is dat deze soort lager blijft en dat de bloembladeren puntiger zijn dan die van de boeren hortensia. De pluimen van deze hortensia zijn meer rond van vorm.


Pluimhortensia’s bloeien op eenjarig hout. De pluimhortensia is zeer geschikt als borderplant, maar ook alleen komt deze sierheester goed tot zijn recht. Afhankelijk van uw snoeiwijze, wordt de pluimhortensia ongeveer tot meter hoog. Slaat u het snoeien over dan wordt hij hoger, maar verschijnen er minder en kleinere bloemen.


Hij bloeit zeer lang: van juli tot oktober. In de winter verliest hij wel zijn blad. Hierdoor wordt zijn kleur witter. De kleur van de hortensia wordt beïnvloedt door de zuurgraad van de grond. Tijdens neutrale omstandigheden neemt een hortensia zijn eigen kleur aan.


Zure grond doet een hortensia naar blauw verkleuren en met meer kalk in de grond kleurt hij roze. Limelight houdt van vruchtbare, kalkarme, vochthoudende grond. Gebruik bij het planten van hortensia ’s altijd speciale hortensiagrond. Als je ieder voorjaar de heester snoeit, wordt de pluimhortensia ongeveer tot meter hoog. Sla je het snoeien over dan wordt hij veel hoger, maar gaat wel minder bloeien en met kleinere bloemen.


Hortensia limelight kopen

Pas na uw bestelling halen wij de pluimhortensia op bij de gespecialiseerde kweker. Zo bent u verzekerd van een kwalitatieve plant. De limoengroene kegelvormige bloemen verkleuren langzaam naar romig-wit met een zachte roze blos.


Schrik er niet voor terug om in het vroege voorjaar een flink eind terug te snoeien. Hortensia Paniculata Limelight. Daarom is deze sierheester uitstekend geschikt als solitair. Deze grote heester heeft rode. Bij velen is de hortensia een bekende plant.


Net als de roos is er bijna geen tuin zonder een hortensia. Dit is een pluimhortensia net zoals alle andere Hydrangea paniculata. Hij krijgt geel - groene pluimen die later naar creme verkleuren. Ze bloeien maar liefst een half jaar lang!


U kunt de hortensia ’s in groepen samenstellen en zo kleuren combineren. Dat houdt in dat u de plant het jaar door kunt planten en dus ook kopen. Op de productpagina’s vindt u het aantal planten dat we aanraden per vierkante meter adviseren. Op alle tuinplanten en bomen geven we aangroeigarantie. Kijk voor meer informatie in het artikel grondsoorten.


Hortensia limelight kopen

De wijze waarop de diverse soorten hortensia ’s worden gesnoei is verschillend. De meeste soorten hoeven weinig gesnoeid te worden. De hortensia is misschien wel de populairste tuinplant van Europa. Een hortensia verzorgen is niet moeilijk.


Maar wat wel heel belangrijk is: water geven. Het zijn dorstige planten en zonder water kunnen ze niet. Verzorg je hem goe dan kun je nog meer genieten van zijn prachtige bloemen! Als niet gesnoeid wordt dan kan hij wel meter hoog worden.


Hortensia limelight kopen

De bloemen blijven dan kleiner. Zeer goed als solitair of voor vakbeplanting.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.