vrijdag 10 november 2017

Verschil muis en rat

Specialistisch advies nodig? Bekijk ons grote assortiment computermuizen van vele merken. De uitwerpselen van de drie dieren verschillen in grootte en vorm, dit staat ongeveer gelijk aan de grootte van het lijf van het dier. Uitwerpselen van een rat worden vaak verward met die van de muis en ook met die van kakkerlakken.


Maar een volwassen muis kan wel gemakkelijk verward worden met een jonge rat. En volwassen muis verschilt van een jonge rat door de grotere oren en de langere staart vergeleken met de lichaamslengte.

Een jonge rat heeft ook duidelijk grotere poten en een grotere kop vergeleken met de grootte zijn lichaam, dan een muis. Veel mensen weten niet het verschil tussen de rat en de muis. Ze hebben beide grote ronde oren, een staart, voeten die op elkaar lijken en beide twee ogen en snorharen. Het is niet zo vreemd dat mensen het onderscheid niet weten.


Verschillen tussen muizen en Ratten. Nu we de overeenkomsten tussen muizen en ratten duidelijk hebben, gaan we het hebben over de verschillen. Ratten zijn ook langer (- inches in lengte) dan muizen (alleen 3-inches).


Tot zijn lengte toe te voegen is de 7-inch staart in vergelijking met de muis 3-inch. Het hoofd van de rat ziet er grof uit en is stomp, terwijl de muis een puntiger, driehoekige, kleinere kopgrootte lijkt te hebben.

Vaak zijn er tussen liefhebbers van decoratieve knaagdieren geschillen, die slimmer is - een muis of een rat. Maar het verschil tussen dieren in intelligentie is duidelijk. Norushki kunnen constant in dezelfde val trappen. De dieren slikken zonder aarzelen het aas in met gif en klimmen in de muizenval. Als je niet goed oplet kun je een muis verwarren met een jonge rat.


Een rat is groter, oogt ook langer, waar een muis soms heel klein en vrij bol kan lijken. Bij een muis is de staart even lang als het lijfje, bij een rat is de staart korter dan het lijf. Binnen kun je het beste vallen of rattenvergif gebruiken.


Gebruik altijd een rattenvoerdoos, dit geeft een beschutte omgeving voor de rat en is veilig voor kind en dier. Ratten kun je het beste lokken met noten, zaden, pindakaas of een lekker stukje spek. Daarnaast overlijdt er ook wel eens een rat of muis die gaat liggen stinken…. Waarneming: Als laatste kunt u natuurlijk de levende ratten of muizen letterlijk zien lopen. Ook al ziet u er maar één, dan nog is het raadzaam om te controleren waar deze rat of muis binnen komt en deze doorgangen af te sluiten.


In het dierenrijk zijn de muizen en ratten familie van elkaar (familie Muridae). Het verschil tussen Rat en Muis Belangrijk verschil : Een rat is een middelgroot tot groot knaagdier, met een spitse snuit, een lange slanke en haarloze staart en handige voorpoten. Een muis is een klein zoogdier, ongeveer zo groot als een mus.


Het heeft over het algemeen een puntige snuit, kleine ronde oren en een lange naakte of bijna haarloze staart. Bovendien hebben ratten nog een extra paar tepels dan muizen met slechts vijf paar.

Een groot verschil tussen muizen en ratten is het verschil tussen in gedrag ten aanzien van nieuwsgierigheid en voorzichtigheid. Muizen daarin tegen zijn erg nieuwsgierig en gaan nieuwe dingen juist direct onderzoeken. Wat is het verschil tussen een muis en een rat Anatomische kenmerken van de rat. Vanwege de evolutie heeft het dier een aantal aanpassingen die helpen om zich aan te passen aan de kenmerken van de omgeving. Als het moeilijk is om het verschil tussen een muis en een rat te herkennen, is het de moeite waard om naar de dierenwinkel te kijken.


Decoratieve dieren gedragen zich op dezelfde manier als hun wilde verwanten. Voor de bestrijding is het belangrijk om de verschillen tussen beide soorten te zien. Wij hebben de verschillen op een rijtje gezet. De huismuis en bruine rat verschillen veel in uiterlijk. Je hebt zo een idee van beide soorten.


Uiterlijk huismuis versus bruine rat. Een stuk kleiner dan de muis van je computer, terwijl een rat even groot, maar vaak een stuk groter is dan de muis van je computer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.