vrijdag 24 november 2017

Schaduwplanten voor in de tuin

Grootste assortiment topmerken. Voor 22:bestel morgen al in huis! Ruim soorten, al vanaf € 25! Ervaar het verschil met NuBuiten! Bloeiende schaduwplanten.


Een schaduwrijke tuin hoeft niet saai te zijn, er zijn genoeg mooie bloeiende planten voor in de schaduw.

Soorten die opvallen vanwege de. Heb je een tuin op het noorden, veel bomen of donkere hoekjes waar niets wil groeien? Ontdek vaste schaduwplanten die graag buiten in de schaduw staan.


De kerstroos bloeit midden in de winter en zorgt dan voor elegante bloemen in de tuin. De bloemen zijn eerst wit, maar verkleuren als snel naar een roze of groenige kleur. Het is een wintergroene vaste plant die dikke bladeren bezit. Er is keuze uit bloeiende planten of planten met mooi gevormd of groot blad.


In de schaduw bloeien juist de mooiste vaste schaduwplanten.

Heb je een schaduwtuin of schaduw in de tuin ? Kies dan voor groenblijvende vaste schaduwplanten. Schaduwtuin of schaduw in de tuin ? Voor wie een oosterse sfeer wil creëren, kan gaan voor bamboe. De fargesia nitida ‘Great Wall’ is een niet-woekerende bamboesoort met prachtige overhangende stengels.


De top van schaduwplanten overzichtelijk afgebeeld van links naar rechts. Voor wie het mooi vindt zijn of haar tuin met siergras te vullen is de carex morrowii, ook wel zegge genoem een geschikte schaduwplant. Wat zijn geschikte schaduwplanten voor droge grond en aan welke voorwaarden moeten ze voldoen? Pas hierbij wel op voor de wortels van al aanwezige bomen. Gelukkig zijn er nog genoeg opties om ook deze plekken, met minder dan uur zon, op te vrolijken!


Wij zetten de verschillende opties op een rijtje. Kies voor witte of gele bloemen om deze plek nog lichter te laten ogen. Schijnt de zon maximaal uur per dag, dan heeft u een tuin in de halfschaduw. Meer dan vier uur zon per dag betekent een tuin in de zon. Vult u hier schaduw in, dan ziet u een lijst met geschikte schaduwplanten.


Als je je een beetje verdiept in schaduwplanten kom je al snel tot de conclusie dat er verrassend veel mogelijk is. In een versteende tuin zorgt een hoosbui vaak voor wateroverlast.

Een groene tuin weet er wel raad mee: tussen de planten kan het regenwater zonder problemen de grond inzakken. Ook houden de planten zelf -met hun bladeren- een deel van het regenwater vast, waarna het later kan verdampen. Met schaduwplanten maak je zelfs de meeste schaduwrijke.


Snel en eenvoudig uw schaduwplanten online kopen bij Tuinplant. Koop nu in één keer schaduwplanten via ons schaduw borderpakket. Of kies zelf uit meer dan 2soorten groenblijvende schaduwplanten. Combineer eens met een sierheester, zoals de laurierhaag of rhododendron. Vraag ons gerust om advies.


Met wat creativiteit zorg je er toch voor dat opvallende, vrolijke schaduwplanten de grond oplichten. Vooral bodembedekkers doen het er goe mede omdat ze vocht in de bodem vasthouden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.