maandag 26 maart 2018

Bladluis kamerplant

Ontdek je kleine beestjes op je planten? Misschien heb je last van bladluis. Bladluis komt voor in huis en de tuin. Elke luis soort ziet er anders uit, echter heeft elke luis aan het achterlijf twee buisvormige organen waarmee zij honingdauw afscheiden. Alle bladluizen hebben een zacht lichaam in de vorm van een mango.


Maar wat kun je doen als je kamerplant is geïnfecteerd?

Dan is er wel echt iets mis, aldus zijn collega Rob Verlinden. Dan is de weerstand van de plant zo laag geworden dat luizen de kans krijgen. De plant kan ze niet meer verjagen.


Eenmaal besmet, is er volgens Verlinden nog weinig hoop voor je kamerplant. Als u er niet tegen optreedt kunnen uw planten er flinke schade van ondervinden. Spuiten tegen bladluis met natuurlijke bestrijdingsmiddelen. Voor het bestrijden van bladluizen hoef je helemaal geen gif te gebruiken… de natuurlijke duurzame aanpak is net zo effectief.


Dit mag niet vaker dan keer per jaar, en niet bij planten die voor consumptie bedoeld zijn.

Indien het om kamer- of potplanten gaat, dan begin je uiteraard met de aangetaste plant of planten op enige afstand van je andere planten te zetten zodat die niet besmet worden. Het sap stroomt door de zeefvaten en staat onder hoge druk. Kamerplanten met grote, zachte bladeren zijn extra gevoelig voor bladluis. Gelukkig zijn ze goed te voorkomen of bestrijden. Wolluis in de Kamerplant ? Hij is bedekt met een witte melige afscheiding die bestaat uit onder andere wasdraden.


De wolluis maakt deze laag aan voor bescherming tegen de elementen en natuurlijke vijanden, hierin beschermen zij ook hun eieren. De (groene) bladluizen zijn doodgegaan en kleuren dan zwart. Bij jou denk ik dat optie 3) het meest waarschijnlijk is en dat de bladluizen vertrokken zijn naar de eeuwige jachtvelden. Met vriendelijke groeten, Marcel.


Verkleurde of verdorde bladeren? Door een aantal eenvoudige tips in acht te nemen, kan je er voor zorgen dat ook je kamerplanten er fris en fleurig bijstaan. Simpele manieren om bladluis te bestrijden. Ze zijn slechts twee tot vier millimeter groot maar kunnen planten behoorlijke schade aanrichten.


Wil je de plant mooi en gezond houden, dan moet je zorgen dat die bladluizen zo snel mogelijk verdwijnen. Tips tegen bladluis in je tuin Wanneer een plant in goede conditie is, zal deze minder snel last krijgen van bladluis. Maar wanneer je toch last hebt van bladluis kun je met de volgende tips op een natuurlijke manier de bladluis bestrijden.

Trek insecten aan die bladluis bestrijden. Wat doe je tegen luis in je kamerplant ? Wel in de ene plant en niet in de ander? Tegen al het bladluis helpt een gewoon zeepsopje. Spoel of spray het over de planten.


Is niet zo aggresief als spiritus, beter voor de plant. Het floëemsap stroomt door de zeefvaten en staat onder hoge druk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.