woensdag 21 maart 2018

Rozen en bottels

Liebevoll zusammengestellte Blumengeschenke für jeden Anlass mit 7-Tage-Frische-Garantie. Schön, dass Du daran gedacht hast! Pünktlich und frisch geliefert.


Voor iedere gelegenheid de mooiste rozen. Leuk om te krijgen én leuk om te geven.

Bloemen en plantaardige materialen worden op een persoonlijke manier verwerkt tot allerlei verschillende boeketten en bloemwerken. We werken graag met de bloemen van het seizoen. Bloemen kleuren de dag en zijn een vast onderdeel van onze dagelijkse rituelen.


Openingstijden ma gesloten di 8. Je vindt dit bloemenatelier in de Engelsestraat, een zijstraat van ‘t Vierkantje. Niet alleen de wilde of botanische rozelaars hebben bottels. Ook veel gecultiveerde oude en moderne rozen dragen mooie bottels.


Bij de herbloeiende heesterrozen zijn onder meer ‘Dortmund’ en ‘Fred Loads’ hele goede bottelrozen.

Ook ‘Dentelle de Bruxelles’ en ‘Pleine de Grace’, twee bekende Lensrozen, dragen prachtige bottels. U kunt bij ons terecht voor bijna alles wat met bloemen en bloemschikken te maken heeft. De grootste bottels zijn te zien bij de Japanse bottelroos of rimpelroos, Rosa rugosa. Deze sterke struik heeft roze, rozerode of witte bloemen en grote rode bottels. Prachtig om een haag van te maken.


Rosa glauca heeft kleinere, maar heel fraaie rode bottels. Rozen en bottels , voor bloemen, mooie woonspullen en veel eigen ideeën. Creatieve dag met bloemen en chocolade. U vindt hier veel lees- en studiemateriaal, deels stichtelijke lectuur, maar ook gedeelten die enige kennis veronderstellen bij de lezer.


Soms zijn het documenten, die jaren terug zijn geschreven. Er kunnen zich spelfouten voordoen en het is mogelijk dat deze stukken het stempel van een vroegere periode dragen. Het assortiment is verbluffend.


Sfeer Een gezellige maar toch eigentijdse winkel. Rozen en Bottels is veel meer dan een doorsnee bloemenwinkel. De liefde en passie voor bloemen en planten spat er van af.


Hier denken ze mee met jouw wensen in bloemen en wonen. OK dat is een hele job want je hebt veel bloemblaadjes nodig.

Van de bottels maak je thee, rozenbotteljam, -chutney of -siroop en dat gaat iets vlotter. Weet wel dat geen rozenbottels krijgt als je alle roosjes afplukt. Japanse rimpelroos (Rosa rugosa) Deze rozen zie je vaak naast drukke straten staan. Heel wat rozen maken namelijk bottels , zowel botanische (wilde) rozen als moderne rozen.


Apothekersroos” (Rosa gallica) Onze voorouders probeerden allerlei kwalen te genezen met deze rozen. Keelpijn bijvoorbeeld behandelden ze met rozentinctuur. Deze roos is één van de oudste rozen die we kennen. Ze is winterhard en krijgt veel uitlopers. Botanische rozen , wilde rozen of bottelrozen is de benaming voor rozen die vrij voorkomen in de natuur.


Het zijn zonder uitzondering sterke rozensoorten met een prachtige bloeiwijze en een spectaculaire toegift in de herfst door de zee van fraaie bottels. Rozensoorten die niet alleen in grote tuinen toegepast kunnen worden. De bloemen (paarsroze) en bottels (roo glanzend en groot) zitten vaak gelijktijdig aan de struik, tot meter hoog.


Neem dan eens een kijkje bij onderstaande kwekers. Heb je de rozen gekocht, lees dan bij rozen planten hoe je ze plant en bij rozen snoeien voor alles over de snoei. Zoek op Infobel andere bedrijven in de. Hieronder een overzicht van de soorten rozen. Klimrozen, geurende rozen en rozen voor de border.


De roos blijft gewoon de allermooiste en meest geliefde bloem ter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.