dinsdag 6 maart 2018

Meststoffen gazon

Komt u naar de 21e editie van hét kennis- en contactmoment voor de groene branche? ECOstyle Gazon tot goedkoper. Hebt u een vraag voor onze experten over een product of een probleem in uw tuin? Wilt u meer weten over het gazon bemesten, de juiste gazonmest en wanneer u kunt bemesten? Waarom het gazon bemesten?


Net als alle andere tuinplanten heeft ook gras voldoende meststoffen nodig om te kunnen groeien.

Vandaar dat uw gazon bemesten essentieel is voor een gezonde grasmat. Welk type gazon je ook hebt, in het uitgebreide gamma van DCM vind je de beste voeding voor jouw gras. Goede, gezonde voeding is onmisbaar voor het goed onderhouden van het gazon. Met organische meststoffen zorg je ervoor dat het gras het hele seizoen goede, gezonde voeding ter beschikking heeft.


Als je een groot gazon hebt dan kun je eigenlijk niet om een gazonstrooier heen. Met een dergelijk apparaat verdeel je de mest goed over het gazon waardoor het egaal bemest wordt. Geef na september geen meststoffen meer aan het gazon.


Het gras neemt deze door de verminderde groei niet meer op. Heeft u een gazon dat voor de winter is aangeleg geef dan de eerste bemesting direct na de eerste maaibeurt.

Elke meststof heeft een eigen werking. Zo zijn er meststoffen tegen mos en onkruid en speciaal voor een flitsende gazonstart, maar ook meststoffen met magnesium en stikstof voor een groen, sterk en dicht gazon. U moet dus weten wat de oppervlakte van uw gazon is.


Omdat meststoffen in korrelvorm snel last kunnen hebben van weersomstandigheden (warmte, vocht) is het aan te raden niet teveel in een keer te kopen, maar bereken wat u nodig heeft zodat u ook niet net te weinig heeft om het gazon te bemesten. TIP: bereken extra bij de oppervlakte. Opgelet: ons volledig aanbod is momenteel nog niet online beschikbaar.


Geleidelijk aan voegen we meer producten toe. Dé decoratieve bouwmarkt voor de moderne doe-het-zelver. Alles voor het verjagen en vangen van mollen en woelmuizen. Diverse zoutstrooiers op voorraaad.


De planten en het gazon hebben nu eenmaal voeding nodig om te kunnen groeien en bloeien. Vooral stikstof dat daardoor in de grond blijft zitten is de oorzaak van veel gazonziekten. Die voedingopname komt via organische mest of minerale mest binnen. Voor de planten en het gazon maakt dit geen enkel verschil. Als de bodem niet voldoende voedingsstoffen bevat, kunnen de tekorten aangevuld worden door een goede bemesting.


Meststoffen zijn erg belangrijk. Jouw gazon moet er strak uitzien en het liefst het hele jaar door. Dit bereik je door je gazon goed te onderhouden.


Regelmatig je gazon bemesten is hierbij van levensbelang voor een mooi gazon.

Je gras bemesten maakt het gazon voller en groener, en is bovendien beter bestand tegen mos, onkruid en weersomstandigheden. Ook gecoate en organische meststoffen bestaan (deels) uit kunstmest. Bij een gecoate meststof is er een laagje omheen gemaakt waardoor de meststof langzamer vrij komt en de groei beter gereguleerd wordt. Er bestaan ook organisch-minerale meststoffen die voor uit organisch materiaal bestaan en uit minerale kunstmest, dus zout. Met de juiste meststoffen stimuleer je de optimale groei van gewassen.


Bovendien leven de planten langer en gezonder. Bij Praxis vind je vele soorten stoffen die geschikt zijn voor alle soorten bloemen en planten. Maak je keuze uit de ruime voorraad meststoffen , potgrond en tuinaarde en geniet extra lang van gezonde gewassen in je woonkamer of.


Wij staan voor deskundig advies, snelle en makkelijke levering door heel Nederland en Belgie. Net als je moestuin heeft ook je gazon meststoffen nodig. Die maken je grasmat sterker en zorgen voor een gezonde, diepgroene kleur.


Bekijk ook het volgende filmpje. DCM Vital-Green Gazon is een gazonmeststof met een professionele formulering die ideaal is voor de zomerbemesting en het voorjaar. Deze meststof wordt ook gebruikt door professionele hoveniers, in kasteeltuinen en op sportvelden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.