dinsdag 20 maart 2018

Gras zaaien

Gras leggen of zaaien laat je doen door iemand met ervaring maak snel contact. Groot aanbod tuinartikelen online! Een gazon is aan te leggen op tal van verschillende manieren.


Een voorbeeld is natuurlijk om het gras te zaaien , maar een andere veelgebruikte manier zijn graszoden. Het zaaien van een gazon is niet heel erg lastig, maar u moet natuurlijk wel weten wat de beste tijd voor het zaaien is en welke verschillende stappen genomen moeten. Er zijn twee perioden in het jaar waarop je het best het gras kunt inzaaien: het voorjaar en de nazomer.

Zorg dat je een gazon zaaien gaat op een dag met weinig win zodat er zo min mogelijk graszaad in de border belandt. Daarnaast is het ideaal als het na het zaaien gaat regenen, houd het weerbericht dus in de gaten. Gras zaaien gebeurt het hele jaar door.


Het ontkiemt wanneer de temperatuur boven de graden stijgt. Heb je te maken met een zachte winter? Ook dan kun je gras zien ontkiemen. Zaai bij voorkeur op een windstille dag, zodat het graszaad niet per ongeluk wegwaait.


Daarnaast moet de grond waar je gras hebt gezaaid altijd vochtig zijn. Zelf gras zaaien kan in het voor- óf in het najaar.

Het najaar heeft de voorkeur omdat onkruid dan over het algemeen minder hard mee kan groeien. Voordat je het gras gaat zaaien is het verstandig het weerbericht in de gaten te houden, zaaien voor een aantal regenachtige dagen is het meest ideaal. Zoals bij vele werken is ook bij het zaaien van gras de voorbereiding van groot belang en kruipt daar dan ook de meeste tijd in.


Zeker bij een groot gazon kun je zo flink wat besparen. Bij gras zaaien duurt het wel langer voordat je resultaat ziet en moet je nauwkeuriger te werk gaan. Maar als het eenmaal is aangeslagen, heb je er geen omkijken meer naar en geniet jij van een mooi gazon.


We zullen je hier uitleggen hoe je het best kunt gras zaaien. Begin in het voorjaar of najaar met het gras inzaaien van je gazon. De maanden juni en september zijn daarbij de ideale tijd om aan de slag te gaan. Graszaad kan namelijk niet goed tegen veel regen en heeft daarnaast een grondtemperatuur van graden nodig om te ontkiemen. Verder bevorderd zand de luchtigheid van de bovenlaag en dat is voor gras altijd een pre.


Na het gelijken is het aan te bevelen een goede sproeibeurt toe te passen alvorens te gaan zaaien. Zaaien gebeurt met ongeveer kilo graszaad op iedere 1M². Door het zaaien van graszaad kan je relatief makkelijk een nieuw gazon aanleggen. Als je zelf gras gaat zaaien is het belangrijk om een duidelijk stappenplan te hebben.


Verdeel dit stappenplan onder in onderdelen, namelijk: voorbereiding, het feitelijke zaaien en de nazorg. Inharken gebeurt ook in beide richtingen om het zaad regelmatig te verdelen. Hark het in te zaaien terrein eerst nog eens oppervlakkig los en bevochtig de bodem nog even indien nodig.


Gebruik de hoeveelheid graszaad die op de verpakking staat aangegeven en zaai deze evenredig op het bewerkte oppervlak.

Dit kan je het best doe door in twee richtingen te zaaien , op die manier wordt het gebruikte graszaad optimaal verdeeld. Enkele tips bij het zaaien van gras Zaai graszaad in twee keer. Eén keer overlangs en één keer overdwars.


Een meststofstrooier is hiervoor ideaal. We hebben voor jou een uitgebreid stappenplan voor het zaaien van je gazon. Waarom kiezen veel mensen voor gras zaaien en waar dient men op te letten? Keuze 4: Zaait u uw gras zelf of laat u het doen.


U kunt ervoor kiezen om zelf uw gras te zaaien. Voor een mooi gelijkmatig resultaat kunt u deze klus ook uitbesteden aan de hovenier. Deze zal met speciaal gereedschap uw gras inzaaien en vervolgens adviezen geven over hoe u om moet gaan met uw grasveld. Uiteraard is daar nog lang niet alles mee genoemd.


Bij loon- en aannemingsbedrijf Henk van Kleef beschikken wij over de juiste machines om gras zaaien in een handomdraai te.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.