maandag 15 oktober 2018

Kerstroos snoeien

Hij bloeit vrij lang, van eind januari tot half april. In een niet al te koude winter verschijnen de bloemen al vaak begin januari. Een kamerplant die in de volksmond veelal kerstroos of kerstster wordt genoemd.


In Nederland en Belgiƫ worden de kerstster en de kerstroos vaak met elkaar verwisseld. Kleinfruit snoeien is nodig om het daarop volgend jaar een goede oogst te kunnen krijgen.

De normale bloeiperiode loopt van eind januari tot half april. In een milde winter verschijnen de bloemen al vaak begin januari. De plant krijgt in deze periode helaas wel lelijk blad. Helleborus is namelijk een echte winterbloeiende plant.


We knippen dan de uitgebloeide stengels tijdig terug, dwz. Snoeien van Catalpa bignonioides Bungei (Bol Catalpa) en gelijkende variƫteiten. Hydrangea Annabelle, snoeien en hoe te houden.

Zet de plant vervolgens op een vorstvrije, schaduwrijke plek en geef nauwelijks water. In het voorjaar verpot je de plant in een ruimere pot met verse aarde. Sommige gaan zich gaan uitzaaien in de border. Gebruik daarom bij het (ver)planten en snoeien handschoenen. Dit blad kunt u eenvoudig weg knippen en er zullen gewoon weer nieuwe verse bladeren verschijnen.


Het blad blijft het hele jaar aan de plant, maar wordt op den duur wel lelijk. Kerstroos of Lenteroos giftig. In februari kun je al wat blad wegknippen. Vaak worden kerststerren na kerstmis weggegooi hoewel het niet om eenjarige planten gaat. Meerjarige cultuur is mogelijk wanneer men de plant in het voorjaar terug snoeit en nieuwe potgron gemengd met kokosvezel, geeft.


De pot kan dan het beste buiten staan. Door afdekken met een emmer en een beetje geluk kun je de plant weer aan de bloei. De Vraag: Ik heb een vraag over mijn hedera die tegen de schutting staat. Het lijkt net of er een ziekte inzit.


De planten zijn giftig, houd daar dus rekening mee als je een bloem of bladeren afknipt. Het is een polvormige, vaste plant met zeer stevig, ruw geran donkergroen blad.

De meest bekende variant hiervan is de kerstroos , ofwel helleborus niger. November is een goede maand om deze tuinplant een plekje in de tuin te geven. Zowel in de halfschaduw als op een zonnig plekje. De kerstroos , helleborus niger, kan overal in de tuin worden geplant.


Vanaf november tot in maart zijn de prachtige bloemen te zien. De mooiste bloemen in hartje winter. Als de hele tuin in winterslaap is, tovert de kerstroos met diepgroen blad en stralende witte bloemen een grote glimlach op je gezicht.


Het blijft spectaculair, een tuinplant die schitterend sneeuwwit bloeit in de winter. Voordelige staffelprijzen Lage verzendkosten gratis afhaalpunten Groeigarantie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.