vrijdag 12 oktober 2018

Portugese planten

Online, open-access, multidisciplinary journal from Nature Research. Including plant biotechnology, breeding, cell biology, development, genetics and more! Hét online tuincentrum met meer dan 10.


Ruime keuze planten op beslist. Vergelijk hier aanbiedingen. Planten zie onze aanbiedingen!

Echter kunnen haagplanten die in containers zijn gekweekt het hele jaar de grond in, mits er geen vorst is. Bij het planten in uw tuin zal de plant eerst weer nieuwe haarworteltjes gaan vormen, voordat hij weer fris uitloopt. Het duurt dus iets langer voordat u groei aan de plant waarneemt. Het is een uiterst giftige plant , dus pas er mee op!


Misschien ken je ze vooral van de struiken die in de middenberm langs de snelweg staan, hoewel ze ook veel langs oevers te vinden zijn. Tevens bloeit de plant in het voorjaar wit en is zeer sterk. Vooral voor kleinere tuinen of als afscheiding tussen buren is deze haag uitermate geschikt.


In het winterseizoen, tussen oktober en april, kunt u ook planten uit de volle grond bestellen.

Wanneer de laurierplanten als haag gebruikt gaan worden, zet u afhankelijk van de grootte van de plant tot planten per strekkende meter. Deze zijn voorzien van een kluit. Als solitair zet u niet meer dan één plant per m2.


Geef vooral de eerste maanden goed water voor een goede start. Bemest de laurierhaag twee keer in het jaar om de mooie groene kleur te behouden. De laurier kan uitgroeien tot een echte boom, van gemiddelde grootte, meestal tussen de vijf en de tien meter hoog. De beste periode is tussen oktober en juni.


Dit om uitdroging tegen te gaan. Het vormt het westelijk deel van het Iberisch Schiereiland. In het oosten en noorden grenst het aan Spanje, het enige buurlan en in het zuiden en westen aan de Atlantische Oceaan. Portugese laurier in de natuur. Dat is weer eens iets anders dan een bolacacia of bolcatalpa.


Afspraken zijn keurig nagekomen inclusief alle bijgeleverde materialen. Ook werd er ruim de tijd genomen voor een stukje instructie qua voeding, water, snoeien, etc. Kortom super tevreden over plant en leverancier.


Houdt dus rekening met uitval.

Dat geldt met name voor de planten met kluit. Natte grond wordt niet verdragen. Hij kan het hele jaar door geplant worden. Buiten deze periode in pot. In de zomer kunnen ze ook prima geplant worden maar dan is de nazorg heel belangrijk, dus dat ze elke dag van voldoende water worden voorzien.


Prunus lusitanica hagen aan en is leverbaar met kluit of pot. In ons tuincentrum zijn er altijd hagen op voorraa in alle hoogtes. Prachtige portugese laurier haagplanten te koop. Na het planten de grond goed aandrukken en de planten aangieten. Bij droog en schraal weer voldoende gieten, ook de maanden na planten.


De planten zullen dan nog onvoldoende geworteld zijn om uit zichzelf een erg droge periode te kunnen overbruggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.