vrijdag 19 oktober 2018

Wat te doen tegen kakkerlakken

Vind telefoonnummers, adressen en postcodes van duizenden bedrijven en personen. Wat doe je tegen kakkerlakken als niets lijkt te werken? Dan moet je even een telefoontje plegen.


Een professionele ongediertebestrijder gebruikt vrijwel dezelfde middelen om kakkerlakken te bestrijden, maar er zijn een paar belangrijke verschillen. Wat te doen tegen kakkerlakken in huis? U heeft last van kakkerlakken en daar wilt u zo snel mogelijk van af.

Kakkerlakken zijn vervelend en hardnekkig ongedierte. Voor de meeste mensen een ware nachtmerrie. Wat kakkerlakken zijn ongedierte wat niet bij u thuis hoort rond te lopen.


De meeste mensen zullen ook gelijk in paniek schieten. En niet geheel onterecht, want waar een kakkerlak is, zijn er meerderen. Op deze pagina: Een kakkerlak in huis zien lopen?


Een echte kakkerlakkenplaag wilt u natuurlijk voorkomen dus als u er eentje ziet, onderneem dan direct actie om verdere verspreiding te voorkomen. Maar hoe kunt u dit echt goed tegenhouden?

Een eenvoudig huismiddeltje tegen kakkerlakken is dus het plaatsen van gemalen laurierblaadjes in de omgeving van de schuilplaatsen van de kakkerlakken in jouw huis. Of strooi wat kattenkruid rond in je huis. Er zijn ook apparaatjes tegen kakkerlakken te koop die werken met elektromagnetische straling of ultrasone geluidsgolven.


Het is niet bekend of deze enig effect hebben. Er word verondersteld dat kakkerlakken moeilijk te doden zijn en een besmetting kunnen veroorzaken. Hierdoor kan men wanhopig worden bij kakkerlakken bestrijden. Zelfs voor degenen die geen kippenvel krijgen bij de aanblik, is de mogelijkheid hen als dragers van virussen en bacteriën te zien eng.


Daar kun je wat aan doen door de hotelkamer wat koeler te maken en de airconditioning of de ventilator aan te zetten. De kruipende beesten hebben een hekel aan koude ruimtes: een temperatuur onder de 20°C zou genoeg moeten zijn om ze tegen te houden (al kost dit natuurlijk wel weer veel energie). Hoe kun je kakkerlakken in je huis bestrijden? Dat komt omdat kakkerlakken enorm taai zijn en bovendien bestand tegen kou, hitte en allerlei gifstoffen. Ik blijk kakkerlakken in mijn caravan (gek genoeg voornamelijk de voortent) hebben.


Varierend in grootte, dus vast geen goed teken. Ik weet niet goed wat te doen , ben bang ze straks mee naar huis te nemen. Hoe voorkom ik dat en hoe bestrijd ik ze het beste? De beste manier om kakkerlakken te bestrijden is met één van onze spuitbussen.


U dient dan goed alle naden en kieren te behandelen.

Daarnaast kunt u voor het vangen van veel kakkerlakken onze vallen gebruiken. Sommige voorwerpen kunnen nog gered worden als je ze een dag en een nacht in een vriezer stopt. Zilvervisjes kunnen namelijk niet tegen extreme kou. Een simpele effectieve manier om kakkerlakken te lokken en vangen is door een pot vlak bij een muur te zetten.


De kakkerlak kan er dan inlopen, maar kan er niet meer uit. Je kunt wat lokaas in de pot doen , zoals wat koffieprut met water, maar het werkt ook met alleen water als het droog weer is. Een vraag die veel slachtoffers van de bedwants zich afvragen. Wanneer je op vakantie of op een zakenreis gaat, kun je met nare verstekelingen in je koffer terugkomen.


Bijvoorbeeld bedwantsen en ze zijn uit op jouw bloed! Een bedwantsenplaag in huis kan ontzettend naar zijn, dus hoe sneller je van ze af bent, hoe. Het liefst wil je een mol zo snel mogelijk verjagen, maar in een kleine tuin gaat dat iets makkelijker dan in een grote tuin. Misschien gaat het zelfs wel om een heel groot veld: spoor de mol dan maar eens op, laat staan dat je hem in je eentje kunt bestrijden. Wat kun je doen tegen ratten zonder dat je een professional hoeft in te schakelen?


Je kunt de ratten wel beperken, maar zelf een hele plaag oplossen is absoluut niet eenvoudig. Heb je last van één verdwaalde rat, dan is het werk nog te overzien, maar meestal komt een rat nooit alleen. De hele familie is al aanwezig en ze planten zich snel.


Hoewel kakkerlakken zelf voor de mens onschadelijk zijn, kunnen ze bacteriën en ziektes overbrengen door van voedsel te eten, er hun behoefte op te doen of eroverheen te lopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.