dinsdag 23 januari 2018

Betonbalken vloer

Hoogstaande kwaliteit parket vloeren met de laagste prijs. Koop nú Vloeren in onze Webshop of de Bouwmarkt! Dé decoratieve bouwmarkt voor de moderne doe-het-zelver. Bekijk het prachtige aanbod aan Vloeren nú op beslist.


Onze betonnen liggers zijn vervaardigd uit hoge kwaliteit materialen. K-blok (garage- vloer of bij het plaatsen van een wand).

Documentatie Bekijk hier een instructievideo van de vernieuwde EPS combinatievloer. Let op: betonbalken kunnen alleen besteld worden icm bijbehorende EPS broodjes! Online Bouwmaterialen heeft een groot online assortiment waar u alles vindt wat u nodig heeft voor het aanleggen van een broodjesvloer. De broodjesvloer bestaat uit VBI betonnen liggers of stalen liggers (VBI Renovatievloer) en VBI vulelementen. Deze vloer wordt vooral toegepast op de begane grond (boven een kruipruimte).


Een broodjesvloer, ook wel Combinatievloer, of balken- broodjesvloer genoemd bestaat uit betonnen liggers en polystyreen vulelementen. Over de combinatievloer komt een betonnen druklaag, die na het leggen van de vloer wordt gestort. Samen met de balken, broodjes en bovenwapening levert deze constructieve sterkte.


Behalve vloeren vindt u in ons aanbod ook prefab-beton, funderingsproducten en onder de noemer ‘Specials’ een verzameling bijzondere producten zoals kelders, wanden en stalvloeren.

Uitgebreide productinformatie in pdf-formaat is van een aantal van onze producten eenvoudig te downloaden. Betonbalken en kolommen Een no-nonsens klantgerichte. Toch zijn er wel wat aandachtspunten te noemen en het vervangen van een houten vloer door een betonvloer is een veel gekozen verbouwing. Het slechter worden van de vloer kan leiden tot breuk en het breken van een vloer is altijd een gevaarlijke situatie die een probleem oplevert.


Vuistregel maten betonbalk Standaard wordt een betonbalk uitgevoerd met een hoogte van een tiende van de overspanning. Daarnaast geldt dat de balk iets smaller is dan de hoogte. Kenmerkende maten zijn meter overspanning zijn dus 4mm hoog en 3mm breed. Resultaat is een dragende vloer. De term combinatievloer duidt op de combinatie van omgekeerde betonnen T-balken en broodjes.


Minimale hoogte betonbalk door maximaal wapeningspercentage Het opvangen van gewicht zodat een overspanning ontstaat, wordt middels liggers, lateien en betonbalken gedaan. Zeker beton is een zeer praktisch materiaal, omdat het veel druk kan opnemen. Deze balken kunnen gebruikt worden om een deur- of vensteropening in een binnen- of buitenmuur van een woning te overbruggen.


N per mgevel veranderlijke vloerbelasting kantoor incl. Op betonbalken en op gemetselde ondersteuningen kan de Zwaluwstaartplaat in cementspecie worden gelegd en tijdelijk worden belast tot de specie is verhard. Op gasbetonblokken kan met parkers worden gewerkt.


OLBECON combinatievloer als begane grondvloer boven kruipruimten, samengesteld uit voorgespannen betonnen liggers en vulelementen van geëxtrudeerd polystyreenschuim (EPS). Lichtbeton vulelementen zijn toepasbaar bij kelderdek en als verdiepingsvloer. Uiteraard kan een betonnen vloer over een bestaande vloer worden gelegd.

Op de vloer is een druklaag vereist. Het beton weegt te veel om gedragen te kunnen worden en de vloer komt te veel omhoog. Leverancier en producent van prefab betonbalken en kolommen en allerhande betonelementen op maat in regio Sint-Lievens-Houtem, Vlierzele, Letterhoutem, Herzele.


Hierdoor neemt de belasting op de stempels af en wordt overbelasting op de stempels en de onderliggende vloeren voorkomen. Het moment waarop de vloer voldoende sterkte heeft ontwikkeld is vooral afhankelijk van de verhardingstemperatuur en de betonsamenstelling. Er komen in de vloer verder geen leidingen, er komt wel een zandcementvloer waar de vloerverwarming in zit op. Bedankt voor je hulp, ik ben al een stuk wijzer geworden! Een ‘gewone’ betonnen vloer ziet er weinig spannend uit.


Een kleurtje op de kelder- garage- of balkonvloer oogt een heel stuk frisser. Je vloer opknappen kan ook een reden zijn om met betonverf aan de slag te gaan. Werk de gaten en scheuren weg, rol eroverheen met een kleurtje en de vloer is weer als nieuw.


Met dubbele wapening is de vloer beter bestand tegen trek- en drukspanningen. De Combinatievloer is een combinatie van voorgespannen liggers en vulelementen van lichtbeton. De vloer wordt afgestort met een druklaag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.